Dame med bodVeronica Lundli stenger bytteboden på Vikan av hensyn til mulig spredning av korona-viruset.

- Vi holder åpent som normalt, men hvis det blir samme trykk kommende lørdag må kundene belage seg på mer ventetid. Vi kommer til å sluse besøkende inn på torgene, slik at det blir god avstand mellom kundene når de kaster avfallet, sier Veronica Lundli, ansvarlig for miljøtorget på Vikan.  

Hold avstand

Både hun og kollega Bernt Karlsen på Miljøtorg Bodø opplever at det er mange som bruker ekstra tid til å rydde hjemme.
  - Vi er opptatt av ikke å bidra til at verken besøkende eller ansatte smittes av korona-viruset.
  - Vi følger retningslinjene fra både lokale og sentrale myndigheter og ønsker ikke ansamling av besøkende på miljøtorgene. Til nå har det ikke vært aktuelt å gjøre spesielle tiltak, men sist lørdag var det full trøkk. Og det vil vi egentlig unngå, derfor ber vi om at kundene våre sprer besøkene på hele uka og holder avstand når de besøker oss, sier de to.

Stenger bytteboden

På Vikan har Iris valgt å stenge bytteboden.
  - Mange besøker bytteboden. Det er et fint tilbud, men i den situasjonen vi er i nå ønsker vi å bidra til å minske mulig spredning av viruset. Derfor vil det ikke være mulig lenger å sette inn eller hente ut fritidsutstyr fra bytteboden. Met det er fint om man sparer på dette til ting har normalisert seg og ikke kaster det i restavfallet, sier Lundli.
  Fra kommende lørdag holder Iris åpent hver lørdag på alle miljøtorgene.
  - Hvis vi ser at det er stort trykk også på de øvrige miljøtorgene våre, vil vi også her innføre begrensinger for hvor mange som er inne på miljøtorgene samtidig. Det kan være lurt unngå å komme like før stengetid, for da kan man i verste fall oppleve å ikke få levert avfallet, sier Lundli.

Nøye med renhold

Hun poengterer at Iris har et klart mål om å holde miljøtorgene åpne for kundene.
  - Vi er opptatt å legge til rette for mottak av avfall så langt det er mulig. Betalingsterminaler og annet utstyr blir vasket mange ganger hver dag. Det skal være trygt å besøke oss, derfor vil vi når det trengs gjøre nødvendige tiltak for å begrense antallet som besøker oss samtidig. Med litt hjelp fra publikum er vi sikker på at dette vil gå smertefritt. Så kan det være greit å minne om at vi nå på lørdager har åpent fra 10-16 på miljøtorget på Vikan og i Bodø, og til kl. 14.00 ved de øvrige torgene, sier hun.