Therese med vinnerloddet.Therese Bredesen Coe med "vinnerloddet" i Returkartonglotteriet. 


‒ Det var jo en helt fantastisk beskjed å få rett etter at jeg fødte vårt fjerde barn. Nå blir det førjuls-tur til Trondheim. Det gleder hele familien seg til, sier Therese Bredesen Coe.

Kildesorterer

‒ Vi er flink å sortere. Ja, det er faktisk slik at hvis vi ikke skyller matrester av plasten og kaster emballasjen i restavfallet, så får vi litt dårlig samvittighet, sier den heldige vinneren i Returkartonglotteriet.
  ‒ Det er Thomas som har tatt seg av drikkekartonger hos oss. Men så hadde han litt mye å gjøre en periode. Jeg så meg lei på alle kartongene som hadde samlet seg opp og brettet seks i den sjuende, skrev på navn og telefonnummer og kastes de i papirdunken. Det er helt utrolig, men det ble gevinst på første forsøk.

Fire trekninger

Fire ganger i året trekker Iris ut tre vinner som går videre til den nasjonale trekningen i regi av Grønt Punkt, som administrer innsamlingsordningen av papp og plastemballasje i Norge.
  Lotteri har eksistert i 20 år. Fire ganger i året trekkes det ut en vinner av 100.000 kroner og 30 vinner av 10.000 kroner. Denne gangen vant altså firebarns-moren Therese fra Bertnes i Bodø.
  Nytt i år er at man kan delta i lotteriet med enkeltkartonger, men da er man ikke med i trekningen av hovedpremien på 100.000 kroner.
  Det er viktig at kubbene eller enkeltkartongene kastes løst i papirdunken påført navn og telefonnummer.

Nye produkter

Drikkekartongene er laget av jomfruelige fibre. Det vil si at det er første gang dette materialet er i bruk. Derfor kan fibrene i en innlevert drikkekartong ha mange liv framfor seg som f. eks emballasjekartong.
  Å gjenvinne brukte kartonger er god miljøgevinst enn produksjon av papir fra nytt trevirke. Å levere drikkekartonger til gjenvinning gir mindre bruk av energi og mindre CO₂-forurensing.
  Det betyr at familien Coe og alle andre som sorterer ut drikkekartonger gjør en god innsats for miljøet.