Hanne Myrnes (55), Bodø.
Fire ganger veteranverdensmester i judo.


Hun startet med judo allerede i 1977 og har holdt treningen ved like. Fire ganger er Hanne blitt veteranverdensmester i sin klasse. 
  Veterinæren fra Bodø er ikke bare verdens beste judoutøver. Hun er også en lidenskapelig kildesorterer og ser at det er mange grep som kan overføres til kildesortering fra judo.

Må forstå hvorfor

- I all trening er det viktig å skjønne hvorfor man gjøre ulike øvelser. Det samme gjelder med kildesortering. Man sorterer ikke for sorteringens skyld, eller for å imøtekomme Iris. Man gjør det for egen del, sier Myrnes.
  Hun mener at kildesortering handler om å ta vare på naturen og forbruke så lite som mulig. Det man forbruker, må kunne brukes om igjen i nye produkter. Derfor dedikerer hun seg som verdensmester til å kildesortere nitidig. For man må forstå hvorfor man tar alle valgene for få et konkret resultat. Men systemet må være enkelt og gjennomførbart for å bli god, og lett å få til hver dag. Det har vi i Salten. Vi har alt som skal til for å bli best i kildesortering.

Ekstremt

- Judo er en ekstremsport. Det skader ikke å være litt ekstrem når det gjelder kildesortering også. For da oppnår man de beste resultatene, sier hun.
  Hanne Myrnes er i full gang med å planlegge årets sesong. Hun vet at folket i Salten er i ferd med å planlegge sin sesong. Både Hanne og resten av innbyggerne må lære seg metodene for hvordan det skal bli bedre, men først og fremst må man vite hvorfor ekstra innsatsen teller. Sesongen er lang og det er viktig å holde fokus hele tiden.

Suksess

- De siste årene har jeg hatt stor glede av å reise til Japan, til judoens hjemland. Her konkurrerer jeg i det åpne japanske mesterskapet. Deretter blir det EM for veteraner på Grand Canaria og VM i Marokko i oktober. 
  Hanne gir seg ikke, og gir oss fine ord på veien hjem for å støtte oss på vår vei til vårt verdensmesterskap.
  - Fotballspilleren Pele har sagt det så godt; «It is hard work, perseverance, learning, studying, sacrifice and most of all, love of what you are doing».

 Suksess er ingen tilfeldighet, og kildesortering - det skal vi bli best på i Salten.

Bli verdensmester i kildesortering!

 

Se sorteringsguiden her.