Thorbjørn Solvoll Urskog (30), Fauske.
Fire ganger verdensmester i boogie woogie sammen med Susanne Barkhald Sandberg. 


- Egentlig så er det fantastisk at Salten ligger på over 60 prosent materialgjenvinning. Da er det det kun det lille ekstra som skal til for å nå 65 prosent, sier en tydelig overraska Thorbjørn.

Det er helt vilt, når man tenker på at dette er krav som ble klassifisert som umulig å nå før 2035 på verdensbasis, men nå Salten jager i toppsjiktet. Folk i Salten er helt rå til å kildesortere, men en som også er rå, er Thorbjørn.
  Sammen med Susanne Barkhald Sandberg ble Thorbjørn juniorverdensmester i 2004. Paret vant alle NM fra 2003 til 2013. Vi gjentar. Alle.

Hårete mål

- Sammen med trenerne våre laget vi en plan over seks år der målet var VM-tittel i 2012 på hjemmebane på Fauske. Vi gikk til topps året før og de to påfølgende årene.
  Han mener det er essensielt å sette seg hårete mål, og så må man ikke være redd for å si at målet er å si at man skal bli best i verden.

 - Vi snakket også mye om å ha fokus på oss selv og ikke våre konkurrenter. Hvordan vi sammen skulle lykkes. Det er viktig å ha en indre driv og sterk motivasjon når man skal prestere på et høyt nivå, sier Thorbjørn Solvoll Urskog.

Sammen

Thorbjørn bor nå i nærheten av Grenoble i Frankrike. Han konkurrerer ikke lenger, men danseskoene har han ikke lagt på hylla. For livet handler mye om dans som landslagstrener, instruktør og sportslig veileder, i tillegg til kursing og en del show. Han har hele verden som sin arbeidsplass, men han vet godt hva det koster å bli best. Man må være villig til å trene mye, veldig mye.
  - Det er ingen som blir god alene. Enten det er snakk om dans eller kildesortering, så må man ha teamet med seg. Det kan godt være familien, sier han.

Alt ligger til rette

En tommelfingerregel mange bruker er at man må ha 10.000 treningstimer bak seg for å bli skikkelig god. Når vi har sortert avfall i Salten siden 1997, ligger det meste til rette for at man kan nå målet.
  - Men da må alle gjør det lille ekstra som skal til, og sette seg prestasjonsmål. Da nytter det ikke med lettvinte løsninger og kaste alt i restavfallet. All sortering må gjøres rett - hver gang. Dette er fullt mulig å få til. Jeg ønsker dere all lykke på veien mot å bli best i verden på kildesortering, sier Solvoll Urskog.

Ai ai, kaptein. Du vet hva du prater om, og vi tør også sette oss hårete mål. Salten skal vise verden at det er mulig å nå målet. Det er ikke store ord i Salten. Det er konkrete mål som vi har jobbet veldig hardt for i mange år. Sammen.

Bli verdensmester i kildesortering!

 

Se sorteringsguiden her.