Susanne Barkhald Sandberg (31), Fauske.
Fire ganger verdensmester i boogie woogie sammen med Thorbjørn Solvoll Urskog.


Susanne har sammen med Thorbjørn Solvoll Urskog hatt en eventyrlig internasjonal karriere med topplasseringer i boogie woogie. Paret ble verdensmester fire ganger og gikk helt til topps på hjemmebane i 2012. Jevnlige tilbakemeldinger og indre motivasjon har drevet henne fremover mot verednsmestertittelen.

Selvtillit

Som toppidrettsutøver trente hun mer enn de fleste. Ofte to ganger hver dag. Målinger gjort på Olympiatoppen i Trondheim viste at danseparet fra Fauske hadde bedre utholdenhet og O₂-opptak enn både eliteseriespillere i fotball og deltakere på skiskytterlandslaget. Det var disse målingene som pushet dem fremover hele tida.
  - Målingene gav oss en god pekepinn på at vi var i form. Det gav oss selvtillit og godfølelse foran hver konkurranse, sier Susanne.

Tilbakemelding

Susanne er fortsatt aktiv i klubben på Fauske, men nå som instruktør. Nå er det hennes oppgave å skape fremtidige verdensmestere og har råd til Iris for hvordan vi kan holde motivasjonen oppe hos folket.
  - Skal man bli god må man ha en indre motivasjon. Samtidig er det viktig å få tilbakemelding på den jobben man gjør. At det nytter og gjør en forskjell. I toppidrett får man det gjennom resultater. Når det gjelder god kildesortering,  må innbyggerne jevnlig få gode tilbakemeldinger fra Iris. Det inspirerer til bedre innsats, sier Susanne.

Gode løsninger

Man må altså gjøre sorteringen til en del av hverdagen. Det kan være å etablere gode løsninger hjemme som gjør det enkelt å kildesortere og som dermed reduserer restavfallet.
  - Uansett hvordan man gjør det, så er den korteste veien til målet å gjøre det rett hver gang og ikke falle for fristelsen å ta snarveier, sier Susanne. 
  Man blir rett og slett ikke verdensmester av å slurve. Man må se det konkrete resultatet, og tenke: I morgen skal vi bli enda bedre. Det er tankegangen til en verdensmester.

Bli verdensmester i kildesortering!
 

Se sorteringsguiden her.