For å redusere både papirforbruket og kostnadene koster det 45 kroner å få faktura fra Iris i postkassen. Skal du unngå fakturagebyr må du derfor tegne enten eFaktura-, AvtaleGiro med eFaktura- eller Avtalegiroavtale med banken din.
  ‒ Vi ønsker å bli enda mer miljøvennlige og har derfor et klart mål om å redusere utsending av faktura på papir i posten, sier økonomisjef Bjørn Ove Moum i Iris Salten.
  ‒ Klarer vi det, vil det også redusere kostnadene våre totalt, siden det er langt dyrere å sende faktura i posten enn som eFaktura til nettbanken.

Slik gjør du det

Om du ønsker å tegne avtale om eFaktura før neste faktura kommer, er det bare å logge inn i nettbanken og finne frem til siden AvtaleGiro og eFaktura.
 • Klikk på «Meld inn ny avtale».
 • I feltet «Søk etter ønsket betalingsmottaker» skriver du inn Iris Salten.
 • Klikk på AvtaleGiro eller eFaktura. Du kan også velge Avtalegiro med eFaktura. Da vil du få en faktura i nettbanken din, men betalingen skjer automatisk.

I registreringen får du bruk for eFaktura-referansen, som du finner på siste faktura du har betalt.

For dere som ikke har nettbank og ikke har tegnet AvtaleGiro-avtale med banken, er det bare å ta kontakt med banken din, så ordner de AvtaleGiro om du ønsker det.
Inngå avtale med banken din allerede i dag, så får du neste faktura fra Iris rett i nettbanken din og slipper ekstra gebyr.

Sender ikke ut papirvarsel

Iris sender ikke lenger ut varsel i posten til de som betaler faktura med AvtaleGiro.
 ‒ Kundene får informasjon på kontoutskriften før betalingen skal skje, sier Moum.

Iris har rundt 11.000 kunder som får papirfaktura i posten to ganger i året. Disse får et ekstra gebyr på 45 kroner per faktura.
 ‒ Det er veldig enkelt å spare 90 kroner ved hjelp av noen tastetrykk i nettbanken.