- Et konsern i sterk utvikling

 

Trud Berg tar med dette over rollen etter Ragnar Pettersen som har vært styreleder i 11 år. Hun ser frem til å overta stafettpinnen og lede styret i det interkommunale renovasjonsselskapet.

- Dette er en svært spennende oppgave å ta fatt på. Jeg har god kjennskap til Iris-konsernet fra tidligere, både som konsernrådgiver i morselskapet og som Europa-ansvarlig i datterselskapet Nofir AS. Dette er riktignok en del år siden og mye har skjedd i konsernet siden den gang; både omfanget av den lovpålagte tjenesten og den kommersiell virksomhet er utvidet og konsernet er i en sterk utvikling.
 

Meningsfylt verv

Berg er utdannet siviløkonom, og jobber til daglig som Biblioteksjef i Stormen bibliotek, men er frem til juni i permisjon fra denne jobben for å være «Executive producer» under innspillingen av filmen «Sulis».

Da valgkomiteen spurte Berg om å stille som kandidat til ledervervet var det ikke vanskelig å takke ja.

- Å ha gode løsninger på avfallshåndtering er noe av det viktigste vi gjør, både for vår egen del nå i dag, men ikke minst for de som kommer etter oss. Å være en del av de som finner gode løsninger på dette er meningsfullt, og jeg er glad for å ha fått muligheten til å kunne bidra i arbeidet med å utvikle Iris Salten videre, sier Trud Berg.

Et kompetent styre

Administrerende direktør Bjørn Ove Moum er fornøyd med å få Trud Berg inn som ny leder for styret, og takker samtidig Ragnar Pettersen for en solid innsats over mange år:

- Ragnar har stått for en solid kompetanse inn i styret, og vært en stor bidragsyter til Iris med sitt engasjement for det vi jobber med hver dag. Og så ønsker jeg Trud velkommen i sin nye rolle, sier Moum.

Han bemerker også at styret i Iris Salten IKS er et meget solid og kunnskapsrikt styre, hvor medlemmene utfyller hverandre på en meget god måte.

Under representantmøte ble Trond Heimtun, Assisterende fylkesdirektør for transport og infrastruktur i Nordland Fykeskommune, valgt inn som nytt styremedlem i styret til Iris Salten IKS. Han erstatter Ronny Seljeseth. Styret i Iris Salten IKS består nå av:

  • Trud Berg (styreleder)
  • Hilde Furuseth Johansen (nestleder)
  • Monica Fjellstad
  • Lars-Arve Jakobsen
  • Marit Falch Holmvaag
  • Trond Heimtun
  • Karen-Marie Braseth