Derfor trives hun ekstra godt som arbeidsleder på Miljøtorg Vikan, en jobb hun har hatt siden januar 2019, da hun byttet ut anleggsbransjen med mottakskontroll og veiledning av kunder hos Iris. For her kan været skifte fra sol og 30 varmegrader til orkan så sterk at “han” flytter containere og torget må stenges. 

 - Jeg trives veldig godt med å jobbe med folk, og her på Miljøtorg Vikan møter jeg mange i løpet av  en arbeidsdag. Det er ikke uvanlig at første kunde står klar før vi åpner, forteller Veronica.

 

Avfall som ressurs

Veronica setter pris på å ha en hverdag hvor hun er med på å gjøre en forskjell. 

- Det er givende å få bidra til at avfallet vårt kan få nytt liv. Kundene leverer alt fra mikrobølgeovner, hageavfall, oppbrukte batteri, tekstiler, vinduer og ikke minst trevirke, sier den engasjerte arbeidslederen, som synes at folk i Salten jevnt over er god på kildesortering. 

- Flere har fått øynene opp for at jo bedre du sorterer - altså jo mindre restavfall du produserer, jo bedre er det for både lommeboka og miljøet. Man betaler nemlig kun renovasjonsgebyr for restavfallet, forklarer hun.

ansatt på Miljøtorg Vikan Veronica Lundli tar daglig i mot malingsspann og spraybokser, dette er gjenstander som leveres som farlig avfall
 

Gjenbruk i fokus

På miljøtorget kan man også levere inn brukbare tekstiler til gjenbruk kostnadsfritt.

- Jeg er selv vokst opp med gjenbruk. Da vi var små var det som julaften når vi fikk sekker med brukte klær som vi skulle arve. Vipps, så var garderoben så god som ny! Jeg synes det er fint at det kommer inn tekstiler til gjenbruk, men det er synd å se alt det brukbare som kastes av møbler, utstyr og elektronikk.

- Vi har beveget oss til et bruk- og kast-samfunn, hvor vi ikke reparer, men i stedet kjøper nytt. Da jeg var ung skiftet vi ut pæra på juletrelyslenka, i dag kan det virke som at hele lenka leveres som avfall, sier Veronica om sine erfaringer rundt det å reparere og gjenbruke. 

Sammen for et reinere Salten

På fritiden trives hun best i naturen med tre firbente. Hun bruker mye av fritiden ute på både trening av hundene og på jakt. 

 - Jeg har en lidenskap for hund, og da spesielt elghunder som jeg har tre av.  Å være på tur med dem i den flotte Salten-naturen er balsam for sjela. Derfor håper jeg at alle i Salten er med på laget når vi i Iris Salten jobber for å skape et reinere Salten ved å ta med seg avfallet sitt hjem når de er ute på tur, avslutter Veronica på vei mot bilen hvor hun skal lufte Luna, som er siste tilkomne familiemedlem. 

Ansatt på Miljøtorg og kunde
Veronica Lundli bistår kunde Knut Brannfjell i sortering av avfall som er kommet til Miljøtorg Vikan