To menn i studioAdministrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris og programleder Per Sundnes under opptakene til den digitale filmfesten. 


- Sondre er proff bak kameraet. Vi konsentrerer oss om jobben foran, sier Lukas Johansen (16). Mens han og Isak Myhre Fleines (16) har stått for skuespillerprestasjonene i miljøfilmen, har Sondre K. Jensen tatt seg av filming og regi.
  - Vi har jobbet sammen med idè og manus, med det er Sondre som er god på selve filmingen, så der har han styringen, forteller Isak.

10.000 kroner

Det ble ingen gallaforestilling på Filmfest Salten i år, men digital utdeling av priser. Hele forestillingen, som også i år ble ledet av Per Sundnes, ble tatt opp tidligere i vår og sendt på nett. Og der kunne de tre 16-åringene se at det var akkurat de som ble kåret til vinnere av årets miljøpris av administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris.
  For Miljørpisen er opprettet av Iris, som også er en samarbeidspartner til Filmfest Salten. I tillegg til heder og ære vanker det 10.000 kroner til de tre vinnerne.

Skilte seg ut

I år var det 12 filmer som konkutrerte om prisen beste miljøfilm. Vinnerfilmen skilte seg ut. Juryen, som har bestått av Katrine Mevatne, Deadline Media og Pernille Kolsing og Arnt E. Pedersen fra Iris, sier følgende om vinnerfilmen.
  «Vinneren av årets miljøfilm setter fokus på et globalt problem. Med et fint oppbygd manus, fine effekter, gode skuespillerprestasjoner og en original vri på handlingen, klarer filmen å få fram flere sider med forsøpling og overforbruk.»
Filmen stakk også av med prisen for beste filmtekniske film. 

 


Her kan du se vinnerfilmen. 

 

Spente

- Vi var selvfølgelig spente før sendingen startet, men vi hadde sett de andre nominerte filmene og trodde vi hadde en god mulighet til å vinne.
  Før helgen fikk de tre hvert sitt diplom, det synlige beviset på seieren, under en liten tilstelning hos Iris på Vikan.
  - Det er veldig hyggelig å få en god tilbakemelding. Vi valgte miljøfilm, fordi det er et veldig aktuelt tema, men også fordi det var en mulighet å vinne en fin pengepremie. Da ble det forsøpling og strandrydding, sier Sondre.

Omvisning

Under besøket hos Iris i Vikan ble det en liten omvisning av anlegget, og her kommer det i disse dager inne store mengder med marint avfall.
  - Vi har vært her sammen med foreldrene våre med avfall, men var ikke klar over at det var et så stort anlegg her.
  - Og nå blir det mer film?
  - Ja, vi har planer om å lage flere, med Isak og Lukas som skuespillere, sier Sondre, som skal jobbe med ulike filmer i hele sommer.

tre gutter på filmfestDet ble ingen galla i år for Isak Myhre Fleines (f.v.), Sondre K. Jensen og Lukas Johansen, men filmfest ble det med markering på Bankgata skole.