Åpning av Miljøtorget på Halsa.Elling Torset fra Halsa Grendelag sto for snorskjøringen godt hjulpet av ordfører Sigurd Stormo og administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten.

- Denne dagen har jeg virkelig sett fram til, helt til jeg fikk beskjed om at jeg skulle holde tale, sa en spøkefull Elling Torset i Halsa Grendelag til stor latter fra de mange frammøtte.
    For nøyaktig tre år siden tok han kontakt med Iris på vegne av Halsa grendelag og næringslivet for å diskutere etablering av et nytt Miljøtorg i sørbygda i Meløy.
  - Nå er torget tatt i bruk. Iris har gjort en fantastisk jobb og vi setter stor pris på at det er etablert et fullverdig torg der både husholdninger og næringslivet kan levere alle typer avfall, sa Torset.

Mange deltok på åpningen av Miljøtorget.Det var stinn brakke under åpningen av Miljøtorget på Halsa i går. Mange ville være med på markeringen.

 

Samhandling

Både ordfører Sigurd Stormo og administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten roste i sine taler initiativet til grendelaget og næringslivet, og trakk fram at det nye Miljøtorget vil ha stor betydning for alle i denne regionen, som nå slipper å kjøre mellom 6,5 og  10 mil for å levere avfall.
  Naturlig nok var det lederen i grendelaget som fortok selve åpningen ved å skjære over plastbåndet med god hjelp fra Stormo og Hjelseng.
  Og på en slik dag ble det selvfølgelig servert både kaffe, brus og kaker – og også her har grendelaget gjort en stor innsats.

Kakefest på åpningen av miljøtorget på HalsaInnbyggerne på Halsa, Engavågen og Ågskaret bidro til en flott markering.


Først inn

Etableringen av det nye Miljøtorget på Halsa ble godt mottatt av alle som leverte avfall i går.
Først inn porten var Siv Hansen og Geir Meløysund, som fikk overrakt blomster av arbeidsleder Geir Selstad.
  - Dette er en velsignelse for oss som bor i Søndre Meløy. Nå slipper vi all kjøring til Reipå for å levere avfallet. For tiden tømmer jeg tre ulike hus og kjører jevnlig forbi her på vei til Åmøya. Dette kunne ikke bli bedre, var Meløysund sin kommentar.
  - Og tusen takk for blomsterbuketten. Det var veldig overraskende og hyggelig.

Først inn på torgetFørst inn porten var Siv Hansen og Geir Meløysund, som fikk overrakt blomster av arbeidsleder Geir Selstad.


Minimerer transport

Også Petter Tindvik fra Engavågen var fornøyd med å slippe den lange turen til Reipå.
  Rett etter at porten var åpnet leverte han et stort lass med trevirke og restavfall.
  - Kan ikke bli bedre. En stor takk til Iris for det som er gjort her.
Miljøtorget på Halsa er et fullverdig miljøtorg der husholdninger og næringsliv kan levere alle typer avfall. Iris har investert i to rollerpakk, som presser trevirke og restavfallet sammen i containerne. Det vil mer enn halvere transporten fra Halsa til Vikan.

Leverer avfall på Halsa MiljøtorgPetter Tindvik fra Engavågen får hjelp av driftsoperatør Roy Magne Hansen.

 

Forskjønning

Det er lagt vekt på at det nye Miljøtorget, som er det 12. i rekken,  skal gli naturlig inn i landskapet der det er etablert.
  - Jeg trodde ikke jeg skulle få oppleve at et avfallsmottak kunne forskjønne et område, men det har faktisk skjedd her, var kommentaren til en av de mange som var med på åpningen i går.
  Åpningstiden er 13.00-18.00 på tirsdager, men som en service til befolkningen i sørbygda i Meløy holder Iris åpent til samme tid både onsdag, torsdag og fredag denne uken, slik at de som har behov for det kan ta turen innom Miljøtorget.

Levering av avfall på Halsa Miljøtorg
Mange leverte avfall på åpningsdagen.