For på Filmfest Salten sin gallaforestilling tirsdag kveld var det Kaija Olsen, Emma Lillevik, Stine Ydstebø, Ragna Carlsen og Helle Elvebakk som fikk overrakt Miljøprisen på 10.000 kroner fra administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten.
Miljøprisen er opprettet av Iris, og den eneste prisen som det følger penger med.

Kjempeglade

Det var en overraskende og kjempeglad gjeng som entret scenen i Bodø Spektrum, hvor 1100 10. klassinger fra hele Salten var samlet til gallaforestilling.
  Juryen var aldri i tvil om at  "The smoking trash" var den beste Miljøfilmen av de 15 som kom gjennom nåløyet.

Iris-sjefen Leif Magne Hjelseng i samtale med Per Sunnes.
Iris-sjef Leif Magne Hjelseng i samatale med konfransier Per Sunnes. 

 

Inspirerer

I juryens begrunnelse heter det at Årets miljøfilm viser en stor forståelse for klimaspørsmålet og svarer godt på problemstillingen. På en positiv måte motiverer de folk til å ta bedre vare på miljøet og dekker områder som kildesortering, panting og forsøpling. I stedet for å skremme folk til å tenke på miljøet, inspirerer de oss til å ønske å gjøre en innsats. Dette er noe vi i juryen applauderer og som er helt i Iris-ånd.

Mye arbeid

Juryen vil også påpeke at vi ser det er lagt ned mye arbeid i prosessen. Vinnerene viser god filmteknisk innsikt og har brukt tid på både lyd, innspilling og klipp. De har vært på mange forskjellige locations og er kreativ i bruken av bilder, heter det i begrunnelsen. 
 Juryen har bestått av Therese K. Eliassen og Caroline Meier fra Deadline Media, og Leif Magne Hjelseng og Arnt E. Pedersen fra Iris Salten.