Ivrige barn

Mange barnehager og skoleklasser fra Salten tok turen til Stormen Konserthus får å være med på allsangkonserten Julesangskatten, og en kreativ førjulsaktivitet for å få det fem meter høye juletreet i Stormen til å glitre.

To barn som lager julepynt

Før og etter konserten arrangerte Iris Salten, i samarbeid med kompetansesenteret Re, et kreativt juleverksted hvor deltakerne fikk boltre seg i brukte materialer for å lage den vakreste juletrepynt. Her kan du lese mer om Re som blant annet tilbyr kreative verksted med miljøet i fokus: https://re-innovasjon.no/

Et barn som viser frem pynt-Det er gøy å lage julepynt som skal henge på juletreet i Stormen, forteller en ivrig julepyntlager.

Julepynt av gamle noteark

Arktisk filharmoni hadde tatt med seg gamle noteark som ble gjenbrukt på verkstedet:- Er ikke dette helt perfekt som julepynt i et konserthus? Notene kan fint brukes til å lage foreksempel vifter, lenker eller engler, forklarer Helen fra Re.

Re-innovasjon hjelper barna å lage julepynt til juletreet

 

Når barna var ferdig å lage julepynt, fikk de selv henge opp pynten de hadde laget. Nå er treet kledd med blant annet gamle noter, perler, garn og melkekartongkorker. 

Julepynt laget av barnHer er et av kunstverkene som ble laget av barna.

Julekonsert

Julesangskatten, som årlig arrangeres av Arktisk Filharmoni, er en koselig allsangkonsert med tradisjonelle julesanger og sangleker, julesalmer og sanger du kanskje kjenner fra julekalendere på TV. Barnekor fra Bodøs domkirkes sangskole og POPrommet sammen med Seniorkoret BOSS utgjør showet på scenen.

Lag pynt til treet i Stormen

Til de barna som ikke fikk plass eller ikke kunne komme, har Iris i samarbeid med Re ordnet en pakke med aktiviteter som man på egen hånd kan lage. Kom gjerne innom Stormen Konserthus med julepynten du lager hjemme, så havner det også på treet 🎄

CDjulekule (JPG, 464KB)

Girlander (JPG, 359KB)

Hjerte (JPG, 287KB)

Juletre (JPG, 362KB)

NisseDIY (JPG, 334KB)

Papirengel (JPG, 372KB)

Papirsnømann (JPG, 427KB)