Pernille er en fin steinbitfrue som bor i Steinbitdalen, cirka 25 meter under havoverflaten, på bunnen av Saltstraumen.

Steinbiten TrærieSommeren 2020 finner hun det hun tror er mannen i sitt liv – Thærie – og de flytter inn sammen i hula hans. Der lever de livets glade dager, og Pernille legger egg i hula i november. Men så forlater hun ham, og overlater hele ansvaret til Thærie.

Steinbiten Trærie 2

Thærie tar farsrollen med stort alvor, for han vet at havet er stort og fullt av farer. Han vokter de sårbare eggene helt fra november til april. På disse månedene spiser han ingenting, og tennene hans faller ut. Men han er ikke bekymret, for han får en ny, glitrende tanngard om en stund, før eggvoktingen er over.

SteinbitI april klekker eggene, og Thærie kan forlate hula for å feite seg opp. Men han må passe på å være tilbake igjen i juli, da kommer hans elskede tilbake.

To steiniterEn dag blir Thærie lenge borte når han er ute for å hente takeaway – favoritten er kråkeboller, krabber og kamskjell.

Dykker i SaltstraumenPernille venter og venter, men må innse at tragedien har inntruffet – Thærie kommer ikke hjem. Han har sannsynligvis selv endt opp på en middagstallerken over overflaten.

Steinbit

Livet til Pernille faller i grus.

To steinbiter finner sammenHeldigvis for Pernille er det en ny frier på vei. Konrad heter han. Hun synes han er voldsomt kjekk, og hun lar ham raskt flytte inn i hula si. Men lykken er kortvarig for dette paret. Like før de er klare for sin andre sesong med egg, knuses idyllen.

SteinbitEn skummel kar med kroppen full av arr svømmer inn i dalen. Han har sett seg ut Pernille, går til angrep på Konrad og kaster ham ut av hula. Han legger seg foran åpningen og sperrer Pernille inne. 10 meter unna ligger Konrad og er hardt skadet.

SteinbitInntrengeren holder Pernille som gissel i over to døgn, før hun klarer å rømme. Kamphanen holder ikke ut alene, og etter bare to dager forlater han både hula og Steinbitdalen, og Konrad må vente tålmodig på at Pernille skal tørre å komme tilbake.

Steinbit i Saltstraumen

Vil Konrad og Pernille flytte tilbake til hula til sommeren, og lever de lykkelige ever after, eller venter enda flere farer? Følg @Saltstraumen marine verneområde på Facebook for å følge dramaet i Steinbitdalen videre!