Marthe på Skrotfunn-jakt.Marthe Mølstre har hentet fem ulike Skrotfunn fra containeren til Iris på Vikan som hun skal pusse opp. Hele oppussingsprosessen blir behørig dokumentert med kamera.


Marthe Mølstre er profesjonell fotograf. Hun fanger stjålne øyeblikk med kameraet. Om du sjekker ut Instagramkontoen hennes, vil du se ansikter som stråler i mot deg, strikkeprosjekter og ikke minst opppussingsprosjekter. Hennes evne til å pusse opp det gamle, og plassere det sammen med det nye og moderne er unik, og blir lagt merke til av flere tusen følgere på Instagram.

Kontraster

- Det finnes nok de som er mer interessert i interiør enn meg, men jeg er opptatt av det spesielle. For eksempel hvordan man kan bruke gamle møbler sammen med nye, eller hvordan møbler eller gjenstander som har levd et langt liv, kan få et nytt liv i en helt ny drakt.
 - Jeg liker ting som er annerledes og kontrastfylt. Klær, farger, møbler eller andre ting som er utenfor det «normale» har alltid opptatt meg, sier Mølstre.

Marthe Mølstre- Det er viktig at særpreget til de gjenstandene eller møblene man pusser opp ikke forsvinner, mener Marthe, som tar bilder av alt hun pusser  opp. 

 

Instagramutfordring

Nå kan du se Marthes oppussede Skrotfunn på Iris Salten sin Instagramkonto, med tips til hvordan man kan gi nytt liv til gamle Skrotfunn. Hun har nemlig tatt imot en utfordring fra Iris - i løpet av året skal hun pusse opp Skrotfunn fra Salten, og vise Iris sine følgere hvordan man kan gjøre det samme med egne gamle ting.
  - Dette var en utfordring jeg rett og slett ikke kunne si nei til. Jeg vil vise at ting og møbler ikke har noen datostempling, men nærmest evigvarende liv, sier Mølstre.
  På Instagram gir hun oss et innblikk i oppussingen av Skrotfunnene, slik at våre følgere kan starte egne prosjekter. For Marthe handler det ikke bare om å ta en utfordring, men om vise at gamle gjenstander kan sees på, og brukes, på flere forskjellige måter.

Kiste pusses oppDenne kisten skal bli fylt med garn når den er ferdig. 
 

I himmelen på Vikan

På miljøtorget på Vikan kan man formelig se ilden bli tent i Marthes øynene, idet vi åpner containeren hvor vi samler Skrotfunnene folk i Salten har kvittet seg med. Det første hun plukker ut er en gammel gitar og en radio. Gitaren skal få bli en vegghylle, og radioen skal få gjøre nytte som blomsterkasse i stedet for radio.
  Og det er akkurat det hun er så dyktig til, å få oss til å se gamle ting på nye måter. Hun ser fort for seg sluttresultatet, og gir seg ikke før det blir akkurat slik hun så det for seg.

Inspirere til gjenbruk

- Vi burde kaste mindre og ta vare på mer. Jeg håper at jeg kan bidra med ideer og inspirere noen til å starte sitt eget oppussingsprosjekt i stedet for å kvitte seg en sliten gjenstand, sier Mølstre.

Du finner Marthes Skrotfunn på vår Instagramkonto @iris_salten