Iris-selskapet Nofir med daglig leder Øistein Aleksandersen er mottatt mange priser de siste årene. Nå er selskapet nominert til eksportprisen, som deles ut på Næringsgallaen i Bodø 4. mai. I tillegg til Nofir er Rapp Bomek og Nexans på Rognan nominert.

Gjenvinning

Nofir samler inn og demonterer kassert oppdretts- og fiskeriutstyr fra Norge, Europa, Tyrkia, Afrika og Nord Amerika. Materialene som samles inn blir gjenvunnet og nyttet i nye produkter.
  Selskapet har gjennom sin virksomhet i 2016 samlet inn til gjenvinning 6 080 tonn kassert redskap fra fiskeri- og oppdrettsnæringen i Norge og resten av Europa primært, men også fra Tyrkia. Dette har spart miljøet for anslagsvis 21 900 tonn CO2-ekvivalent-utslipp, samt redusert forbruket av oljeekvivalenter på anslagsvis 9.100 tonn.

Størst i Europa

Nofir er trolig den største aktøren i Europa på sitt område. I 2016 fikk selskapet etablert det tyrkiske datterselskapet Nofir Geri Donusum San.Tic.Ltd.Sti.Nofir har et datterselskap i Litauen; UAB Nofir. Det meste av det vi samler inn blir sendt til Litauen for demontering og videre bearbeiding.

Kriterier

Eksportprisen har følgende kriterier: Grad av innovasjon, bearbeidingsnivå, utnyttelse av eksportpotensiale, bærekraftig produksjon (fotavtrykk/miljøprofil) og eierskap.
  Opplyst har som mål å vise fram gode næringsprestasjoner i Salten-regionen. Det skal deles ut en rekke priser til fremragende bedrifter og aktører. Deriblant Serviceprisen hvor Miljøtorg Bodø er nominert sammen med fem andre bedrifter. 
  Miljøtorg Bodø er en del av virksomheten til Iris Service. Ikke uventet er Arild, Bernt og de øvrige medarbeiderne på Miljøtorget nominert til Årets Servicepris. 

Stolt

- Vi er stolt over å være blant de nominerte. Våre ansatte gjør en fantastisk jobb hver dag for å yte god service til kundene våre, sier daglig leder Johnny Brovold i Iris Service.
På kundeundersøkelser får Miljøtorg Bodø full score på service og hjelpsomhet. Også muntlig og på Facebook får vi mange hyggelige tilbakemeldinger for god service på alle våre Miljøtorg. Det setter vi stor pris på, sier Brovold.
  Alle kan være med å påvirke hvem som skal få årets servicepris i Salten.
Frist for å stemme er 27. april.