plast i papiravfalletDette er papp- og papiravfall fra et av de største borettslagene i Bodø. Med den nye kampanjen håper Iris på en merkbar bedring.
 

Fire tusen husholdninger kaster avfall i containere under bakken i Bodø og Fauske. Omtrent like mange har fellesløsninger over bakken.
  En betydelig mengde av avfallet som transporteres til Vikan fra husholdningene er altså fra fellesanlegg. I de siste årene har det derimot blitt vanligere å finne feilplassert plast sammen med papiravfallet fra fellesanleggene. Det kan få betydning for husholdningsgebyret for oss alle. Derfor er det viktig for Iris og få endret holdningene.

Ute av øyet...

- Dessverre så får vi inn for mye plast, og en del isopor, sammen med papp- og papiravfallet. Dette gjelder spesielt fra fellesanlegg. Det virker som om at beboere tillater seg litt dårligere sortering i anlegg der man ikke selv kan bli stilt til ansvar for det. Dette ønsker vi å gjøre noe med, sier transportleder Runar Horn i Iris Service.

Handelsvare

Papp og papir er i likhet med de øvrige fraksjonene Iris får inn, en handelsvare som de foredler på Vikan. Jo bedre kvalitet Iris sender fra seg på papp og papir, jo enklere blir det å produsere nye produkter.
  - God kvalitet betyr også bedre pris i markedet, som igjen har innvirkning på husholdningsgebyret til oss alle, sier Horn.

Hege Nilsen i Bodøsjøen BorettslagStyremedlem Hege Nilsen i Bodøsjøen borettslag er fornøyd med kampanjen. 

Borettslag fornøyd

Styremedlem i Bodøsjøen borettslag, Hege Nilsen setter stor pris på den nye holdningskampanjen til Iris.
  - At Iris setter fokus på bedre sortering av papp og papir synes vi er bra. Vi setter stor pris på at de ikke bruker pekefingeren, men appellerer til hjerte hos beboerne. Det er vi i styret sikker på vil gi resultater. Vi informerer beboerne i Bodøsjøen borettslag om riktig sortering så godt vi kan, men vi kan helt sikkert bli bedre alle sammen, sier Nilsen.

 

 

Runar Horn har hovedrollen i den siste Iris-filmen hvor det settes fokus på plast i papir-avfallet.

 

Går til filmen

Iris har trua på at vi bare trenger en liten påminnelse om å ta de rette valgene. Derfor har de valgt å merke alle fellesanleggene med et vennlig hint og en film for å skape bedre holdninger. I hovedrollen er det Runar Horn som spiller en kar som bor nede i containeren.
  - Den handler om en kar som bor nede i containeren og som har sett seg lei av all plasten som kastes sammen med papp og papir. Han får en ide som skal få husholdningene til å endre på dette. Resultatet har nå havnet på alle fellesanleggene, forklarer Horn.

Han gleder seg til å se resultatene av holdningskampanjen og mener bestemt at borettslagene har det i seg for å bli flinkere.