Frode Enoksen foran datamaskin på Iris
Frode Enoksen kom fra stillingen som økonomidirektør i Elektro, hvor han var ansatt i nesten 15 år.

- Bærekraft er mye mer enn bare kildesortering, sier en engasjert Frode.

Det grønne skiftet.

Som økonomisjef i Iris-konsernet har Frode nå ansvaret for økonomistyringen av totalt åtte selskap. 

På spørsmålet om hvorfor han søkte på stillingen som økonomisjef svarer han raskt: 

- Iris virket som et spennende konsern i utvikling, og jeg ønsker å bidra til det grønne skiftet som samfunnet nå beveger mot. Det var også viktig for meg at miljø, økonomi og sosiale forhold vektes likt, fordi alle disse faktorene er viktige for å lykkes med å skape en bærekraftig utvikling, mener Frode.

 

Frode Enoksen med kollega utenfor Iris
Frode Enoksen arbeider tett med de daglige lederne i datterselskapene i Iris-konsernet. Som økonomisjef har han ansvar for økonomien i Iris Salten IKS og datterselskapene Iris Service, Iris Produksjon, Retura Iris, HT-safe, Mivanor, Nofir og Labora AS.

Glad i tall og folk.

Han er oppvokst på vakre Andøya i Vesterålen, med bratte fjellpartier og vide myrer. Med en stor interesse for økonomi og friluftsliv falt valg av studiested på en kombinasjon av Tromsø og Bodø.

- Jeg har spesialisering innen logistikk og transport, og ble etter studiene daglig leder i Andøy Taxi og Nordland Taxi. Deretter bar det videre til Skatteetaten, Nordlandsposten og videre som økonomidirektør i Harstad Tidende Gruppen, før jeg startet i Elektro hvor jeg har vært til nå, forteller Frode.

- Jeg har alltid likt å omgi meg med tall og mennesker, og det får jeg absolutt fortsette med her i Iris, sier Enoksen. 

Frode Enoksen er glad i friluftsliv og liker og vær i skog og mark
På fritiden er Frode glad i å tilbringe tid i naturen, enten det er på topptur til fots, ski eller en tur i skog og mark.

Friluftsliv året rundt.

Uansett årstid setter Frode pris på naturen vi er omgitt av i Salten, og han er glad i å være i aktivitet:

- Jeg er veldig glad i å være ute, og kanskje spesielt i å gå fjellturer. Nå som det er vår, og vi går mot sommer, blir det ofte toppturer i helgene. På vinteren er jeg ute og tester skiene, og det blir noen økter, selv om ikke alle er like lange. På sommeren tilbringes tiden på hytta og i båten, da er det kveita som skal jaktes! Vi endte vel på fem kveiter i forfjor, ingen i fjor, og i år skal vi forsøke oss på nytt, forteller han, om det som gir ham ekstra energi i hverdagen. 

Plast i havet angår oss alle. For en som tilbringer tid i båt og elsker å fiske, er havet en viktig ressurs.

- Problematikken rundt plast i havet engasjerer meg. Havet er viktig for oss alle, og det er trist å se all plasten som forurenser det. Å benytte havet som avfallsplass får konsekvenser. Jeg håper vi at sammen klarer å bekjempe plast-problematikken, og mener at den beste måten å gjøre det på, er å hjelpe de landene som forurenser mest. De trenger ordentlige avfallssystemer, slik at hav og elver ikke benyttes som avfallsplass, avslutter Frode.