...men her er det umulig å foreta tømming...

Uansett hvor mange ganger dunkene blir slått mot kanten på bilen, så slipper ikke gresset. Fordi kundene har 

presset maksimalt med hageavfall og gress i dunken. Dermed oppstår det et vakum som gjør at avfallet ikke lar seg tømme.

Havner utenfor

- Det er fortvilt når vi møter overfylte dunker med hageavfall. Vi vil jo yte god service til kundene, men vi kan ikke ødelegge dunkenen for å få ut innholdet. Et annet problem er at avfallet som ligger på toppen ikke havner i bilen, men utenfor, sier sjåfør Frank Normannsen.

Mange ringer

Kundesenteret til Iris mottar i disse tider daglige henvendelser fra kunder som klager på at dunkene med matavfall ikke er tømt, eller bare halvtømt. I 99 prosent av tilfellene skyldes dette at hageavfall, og da spesielt gress, sitter fast i dunken og hindrer tømming.

Sjekk dunken

- Vår oppfordring til alle er at matdunken sjekkes før tømmedag og fastsatt avfall løsnes slik at det faller ut ved tømming. Vi har ikke muligheter til å kjøre tilbake og tømme halvfulle dunker når årsaken er fastsatt avfall, sier kundekonsulent Vibeke Krane hos Iris Salten. 

Legg hageavfall løst øverst 

Sjåfør Frank Normannsen ber kundene om litt hjelp som vil gjøre jobben lettere.
   - Legg eggkartong eller avispapir nederst i dunken. Fyll på med bioposer, kvister eller lignende og legg hageavfallet løst øverst. Det vil gjøre jobben enklere for oss.
  - men det aller viktigste er er å sette fram dunken til tømming selv om den bare er halvfull. Da får vi tømt hver 14. dag og vi slipper dunker med sammenpresset hageavfall.