sel - Hva er bustene laget av, var det mange barn som lurte på.

- Det er en sel, sa ungene i kor da de hadde fjernet presenningen.
  - Hva er bustene laget av, lurte flere på.
  - Den er veldig fin sa Malin (5) og Eline (4) i kor.
  - Hva skal den hete?

Ivrige unger

Mye undring og mange spørsmål kom det fra barnemunn, og ikke alle kunne besvares. For selen har ikke fått noe navn, men det kan kanskje ungene i barnehagen finne?
  Barnehagen har hatt besøk av Nina Movik fra Kreativt Gjenbrukssenter i Bodø for å få inspirasjon til å lage nye ting av avfall. Og resultatet det ble et helt nytt kommunevåpen for Gildeskål kommune som ble overrakt ordføreren. Det henger nå i kommunestyresalen og skal minne politikerne om at avfall, ja det er ressurser som man kan lage nye produkter av.

kakefestRådmann Helge D. Akerhaug får servert kake av Kren Marie Braseth. Bak til høyre varaordfører Thrond Gjelseth. 

Mange møtte opp

Barnehagen har i god Bordalo-ånd satt fokus på et stort problem.
  Styrer Annabell Kroknes satte stor pris på at barna fra barnehagen var spesielt invitert til å forestå avdukingen av skulpturen.
  - Vi har jobbet lenge med kommunevåpenet. Ungene har vært veldig engasjert og er opptatt av at vi skal sortere rett. Så når vi fikk spørsmål om å avduke skulpturen på miljøtorget her på Inndyr kunne vi ikke si nei.
  Nesten 50 personer fant veien til miljøtorget for å ta imot gaven fra Iris og samtidig markere selskapets 25-års jubileum. Deriblant varaordfører Thrond Gjelseth og rådmann Helge D. Akerhaug. Begge var begeistret hvor prosjektet «Trash Animals of Salten».

Tankevekker

Det samme var Jennie Kroknes og Bjørn-Inge Leding fra Nygårdsjøen og Sund.
  - Skulpturen er helt fantastisk laget. Skulle ikke tro at det er brukt avfall. Absolutt en tankevekker om hvordan vi kan bruke avfallet på bytt og at det kan føre til ubotelig skade hvis det havner på avveie. Det er utrolig flott av Iris å sette fokus på avfall gjennom skulpturserien. Skikkelig hyggelig å være med på bursdagsfeiringen, sier Leding, som selv har jobbet på nettopp miljøtorget på Inndyr.
  Nestlederen i styret i Iris, Hilde Furuseth Johansen, fortalte de frammøtte om skulpturprosjektet, som skal hjelpe oss alle å tenke igjennom hva bærekraft betyr for oss.
  Hun berømmet barnehagen på Inndyr for gaven de har gitt til politikerne.

Unger InndyrSpente unger lurte veldig på hva som gjemte seg bak presenningen.