Snorklipping og åpning av Laboras nye lokaler. Snorklipping hører med når et nytt bygg skal åpnes. Ordfører Ida Pinnerød fikk god hjelp av styreleder Leif Magne Hjelseng og daglig leder Karianne Jakobsen.  

‒ Dette er en merkedag for Labora og ikke minst alle medarbeiderne som jobber her. Men det er også en stor dag for både folk og næringsliv i Nord-Norge. For fra vår nye base på Rønvikleira har vi muligheter til å tilby enda bedre tjenester til våre kunder, og utvikle oss videre som fagmiljø, sa den stolte sjefen Karianne Jakobsen under den offisielle åpningen av de nye lokalene. 

Detektiver i hvitt

Det nye laboratoriet til Labora er på 1400 kvadratmeter og spesialbygd til huse «detektiver i hvitt».
  ‒ Dere vet hvordan vi skal jobbe med oppdrettsanlegg, produksjonsmiljø, slakteri, miljøstasjoner, dusjanlegg, avløp eller skip, for at det skal være hygienisk og trygt i framtida, sa ordfører Ida Pinnerød da hun åpnet de nye lokalene.
  ‒ Ting som vi kanskje tar som en selvfølge, vi som ikke har så inngående kunnskap om dette, men som er grunnleggende viktig for at vi skal virke og leve i denne byen.
  Pinnerød trakk også fram Laboras forhold til fiskeriene.
  ‒ Jeg er helt sikker på at dere kommer til å fortsette å gå foran med å ta vare på historia til Bodø og tradisjonene våre, men også ha store ambisjoner for framtida.

Bygget for framtida

Det største forretningsområdet til Labora er prøvetaking, analyser og rådgivning  for kommunene innen vannforsyning av avløpshåndtering.
  Deretter følger sjømatnæringen, som vokser raskt i nord, og som Labora tilbyr omfattende tjenester for bedre fiskehelse.
  ‒ Mulighetene for vekst er mange. Både mineralnæringen og oljenæringen har behov for laboratorietjenester. Og i oppdrettsnæringen kommer det inn nye arter som rognkjeks, som vi har fått stiftet bekjentskap med. Vi er i dag 22 ansatte, men har bygd det nye laboratoriet med plass til 30. Det kommer vi til å bli om ikke mange år, sier Jakobsen.

Fra omvisningen
Laboras ansatte er detektiver i hvitt. 

Ros til ansatte

Administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten er styreleder i Labora. På åpningsdagen trakk han fram selskapets ansatte som har stått på under kummerlige forhold på Alstad, og i en hektisk flytteperiode.
  Han trakk også fram at den nye laboratoriet er bygd for framtiden og overrakte innflyttingsgaven fra Iris, et maleri av Oscar Bodøgaard der med elementene vann og himmel er fremtredende. På mange måter symbolsk med virksomheten til Labora.
  Gjennom omvisninger i det nye laboratoriet fikk gjestene et innblikk i moderne analysemetoder både innen avløp, mikrobiologi og fiskehelse.

Nasjonalt

 Det er ingen tvil om at Labora er et framtidens selskap, som ikke bare ser muligheter å vokse i Nord-Norge. I dag har selskapet avtaler med både Hurtigruten og Sjøforsvaret om prøvetakning knyttet til legionella.
  ‒ Vi har en kompetanse i verdensklasse. Den kan vi bruke også utover landsdelens grenser, sier en optimistisk sjef for detektiver i hvitt.

 

 

.