opplevelsesdag
Mange var interessert i "showet" på metalltomta. 
 

Men de var langt fra de eneste som hadde en trivelig dag. For her smilte både ansatte og gjester om kapp.

kunst
Mange var nysgjerrig på kunsten til Bordalo II.
 

Kunstverk

Mellom 1200-1300 små og store fant veien til Vikan.
  - Dette ble den festdagen vi håper på, sa en smilende direktør Leif Magne Hjelseng, da han ønsket velkommen til de mange frammøtte. Og blant dem var også Bodøs ordfører Ida Pinnerød, som foretok den offisielle avdukingen av kunstverket til Bordalo II.
  Pinnerød ga Iris ros både for kunstprosjektet som nå skal ut på alle Miljøtorgene, og at selskapene inviterte alle i Salten til en opplevelsesdag på Vikan.

Ordfører i Bodø
Bodø-ordfører Ida Pinnerød sto for den offesielle avdukingen av kunstverket "Animal Trash Salten" til den portugisiske kunstneren Bordalo II. 
 

Bilkjøring

Selv om mange voksne fant veiene til anlegget, var dette først og fremst barnas dag. De fikk med seg mange store opplevelser. Ingen tvil om at det var populært å få kjøre avfallsbil og ikke minst se hvordan biler som er skrotet blir klemt flat. For på metalltomta holdt Ken-Thomas Olsen og Mikael Robertsen en skikkelig oppvisning for de mange frammøtte.

Bilkjøring
Stor stas å få kjøre avfallsbil. 
 

Full produksjon

- Vi ønsket å vise fram hele anlegget vårt og holde produksjonen gående i perioder, slik at alle kunne få et innblikk i hva som foregår på Vikan. Det fikk vi mange gode tilbakemeldinger på, sier Hjelseng.
  Innbyggerne i Salten er opptatt av Iris. Og hva mer er vel naturlig når selskapet fyller 25 år enn å invitere til folkefest tilrettelagt for barna med skattejakt, gjenbruksverksted, kjemi-lab, gjenbruksgjengen og møte med biler og sjåfører.   
  Men også underholdningen fra scenen var populær med Kalle og Tralle og Vembre. Skigruppa i Tverlandet Idrettslag sørget for kafé inne og salg av vafler, brus og kaffe ute.

lotteri
Trekningen i Returkartonglotteriet foregikk med maskin. 
 

Vinnere

Mange hadde tatt med seg kubber for å være med i Returkartonglotteriet. Hovedpremien på 10.000 kroner gikk til Therese Grønberg Aasen, Lykkeløkka 1, 8215 Valnesfjord.
  Familien Iversen, Mørkvedtråkket 13, 8026 Bodø og Charlotte Eide Kjær Jordbruksveien 11B, 8007 Bodø vant hver sin premie på 5000 kroner.
  Vinner av container fra Retura ble Ivan Lissman, Langåsveien 32, 8010 Bodø.

arrangører
Administrerende direktør Leif Magne Hjelseng (t.v.) lover Iris-dag også neste år. Her sammen med Anne-Line Tverbakk, Cathrine Andreassen, Pernille Kolsing og Håkon Schjelderup. 
 

Også neste år

Opplevelsesdagen er kommet for å bli. Nå planlegger vi Iris-dag også neste år, sier Hjelseng.