Men vær OBS på at det tømmes etter opprinnelig tømmeplan og at det blir ingen tilbakekjøring til de kundene som ikke har fått tømt dunkene i de seks dagene vi ikke har hatt tømminger i distriktet. Her må man plasser oppsamlet avfall i en søppelsekk og sette den ved dunken på neste tømmedag. 
- Vi beklager sterkt den situasjonen vi er kommet opp i, men håper at vi skal vøre i gang igjen for fullt på tirsdag. Bilene er teknisk godkjent av Statens vegvesen, men vi venter på originaldokumenter fra Nederland som skulle vært i Bodø for tre dager siden. De er en eller annen plass i postgangen mellom Fauske og Bodø. Det gjør at vi ikke har fått skilter på de fem bilene som vi skulle sette inn i drift fra mandag av, forteller driftsleder Andreas Furnes i Iris.

Meløy

- Dette er sterkt beklagelig og lite vi kan gjøre med. Vi har hatt en klart mål om å få gjennomført tømming av dunkene fra mandag 11. mars. Med en del omrokkering av biler og mannskap klarer vi å få tømt de fleste dunkene, til tross for at vi mangler seks biler, forteller driftssjef André Johnsen.  

  I Meløy blir det vanlig tømming på Bolga og Meløya på dagtid. På ettermiddagstid tømmer vi i søndre Meløy, det vil si deler av Halsa som har tømming etter oppsatt plan mandag. 
  Husholdningene på Ågskaret får ikke tømt rest- og matavfall på mandag. Denne ruta blir kjørt kommende fredag.

Beiarn, Saltdal og Sørfold

Beiarn blir det mandag kun tømt restavfall, da vi må bruke bil med bare et kammer. Matavfall blir tømt om 14 dager.
  Øvre Saltdal sør for Røkland inkludert Skaiti blir tømt etter oppsatt tømmeplan på mandag. Det samme blir området Mørsvikbotn, Engan, Bonnå og Styrkesnes.

Steigen

I Steigen blir det ikke tømt rest og mat på mandag. Dette gjelder på strekningen fra tunellen til Leinesfjord og området fra Stamsvik-området, Nordfold til Innergården som normalt har tømming på mandag. Denne ruta blir kjørt fredag. Dette fordi vi rett slett mangler materiell, forteller Furnes.

  - Ansatte på Trafikkstasjonen hos Statens vegvesen har stått på denne uka og avbrutt vinterferie for at vi skulle få bilene på veien. Nå setter vi vår lit til Bring og at alle dokumenter er på plass tidlig mandags morgen, slik at vi får ut skilt til alle bilene mandag. Da er vi i normal drift fra tirsdag av, sier Furnes.
  - JB Reklame har også kastes seg rundt midt i vinterferien og sørget for profilering av alle bilene delvis på kveldstid. En stor takk til de også.

Næringsrenovasjon

Retura Iris har denne uken vært ute hos de aller fleste kundene i alle de berørte kommunene, og hentet restavfall. Oversikt over endringer i rutene finnes på Returas egen beredskapsside på nettet: https://www.returairis.no/beredskap/

Ekstra avfall tas fortløpende med når vi fra neste uke får alle bilene på plass.