- Som et ledd i Iris Saltens interne bærekraftsarbeid har vi åpnet Kollegialen. Her kan ansatte levere inn ting de ikke trenger lengre, og ta med seg noe de har lyst på som andre har donert. Kriteriet er at tingene er i god stand, og at det får plass i hyllen og stativet, sier prosjektutvikler Carina Rist, i Iris Salten. 

Ble raskt tatt i bruk 

Så fort skiltet kom opp på veggen var første leveranse på plass, og det gikk ikke lange tiden før flere av tingene fikk ny eier. 

Ansatt i Iris viser frem funn fra Kollegialen

Glad og fornøyd eier av sitt nye gullfunn, fra Kollegialen. Foto: Privat

-  Kollegialen er et supert tilbud og opplegg! Jeg er veldig for ombruk og elsker å finne brukte skatter og gi de et nytt hjem. Så vel som å gi fra meg det jeg og min familie ikke har behov for lenger. Skålen jeg fant i bytteboden passer perfekt til den brune skinnsofaen vår. Jeg måtte bare ta den med hjem, sier Karoline Setten Wingsternes, som jobber på økonomiavdelingen til Iris.

“Gi det videre” - Et initiativ fra Saltdal Kommune

Et av miljøtiltakene som Saltdal kommune har innført, er “Gi det videre”.  

- Med dette konseptet, oppfordrer vi alle våre enheter til å opprette byttebod, og håper selvsagt at andre også melder seg på, sier Mona Storteig, avdelingsdirektør helse og omsorg i Saltdal Kommune.

Ideen om byttekassene oppstod hos ansatte på Saltdal kortids- og rehabiliteringsavdeling.

– Ifølge tjenesteleder Nina Beck, var det en ansatt som har tatt med seg ideen sørfra og de syntes at dette var en så god ide at de startet opp hos seg, sier Storteig.

Kollegialen Saltdal kommune

Ansatte og deres byttekasse ved Saltdal kortids- og rehabiliteringssenter. Foto: Saltdal Kommune

I samarbeid med Gjenbruksuka inviterer Saltdal kommune næringslivet i Salten til en gøyal konkurranse, hvor arbeidsplassen som har den kuleste bytteboden for sine ansatte og besøkende, skal kåres.  

Iris sender stafettpinnen videre

Tilbudet er blitt veldig godt tatt imot blant våre ansatte, og er et internt miljøtiltak som ikke krever all verden for å få på plass. Vi utfordrer både kommunene og næringslivet i Salten til å hive seg med på dugnaden.

Sammen skaper vi fremtiden! avslutter Rist.

For å bli med i konkurransen sender du bilde(r) av bytteboden på din arbeidsplass, bedriftens navn og kontaktinformasjon, i dette skjemaet.