Siden 2011 har folk i Salten ryddet strender og levert inn over 150 tonn med avfall. I fjor var Salten best i landet og ryddet nesten 50 tonn avfall fra strendene våre. Det er dessverre ingen grunn til å hvile på laubærene, og i år er målet å øke til 60 tonn avfall for holde oss i toppsjiktet. Halvveis inn i aksjonen ligger det nå an til at målet er nådd og at vi kommer til å slå det med flere titalls tonn! 

Fortsatt er det mulig å delta i aksjonen. Vet du av en strand som er forsøplet? Enten dere er enkeltpersoner, vennegjenger, velforeninger eller skoleklasser - vi gir dere herved utfordringen.

 ‒ Vern om dine favorittstrender.

 

Årets strandrydder

Aksjon Reine Strender i Salten er i full gang. Mange har gjort en kjempeinnsats allerede og har utfordret naboer, velforeninger og klubber til å overgå dem i mengde innsamlet avfall. Det engasjementet er så herlig å få med seg, og det er akkurat den spiriten vi må ha med oss inn i årets aksjon.

 Vi kårer “Årets Strandrydder” på slutten av sesongen og tildeler vinneren en premie på 10.000 kroner. I fjor var det Godøynes og omegn velforening som kuppet den gjeve tittelen. Det ryktes at mange vil prøve seg på tittelen i år, og kanskje vil ditt lag går av med seieren?

 

Enkelt å engasjere seg

Suksessformelen til “Reine strender” har vært at det er sosialt, morsomt, og man gjør en innsats for et sted man er glad i, sammen med folk man liker.

 For å være med i årets aksjon må man kvittere ut gule sekker på våre Miljøtorg. Med en gang stranda er ferdig ryddet, settes sekkene ved nærmeste kjørbare vei. Bor du langt unna et av våre Miljøtorg, ta kontakt med den flotte gjengen på kundeservice, de hjelper deg med å få tak i sekker.

 Vi i Iris er opptatt av at det ryddes også på øyer og andre veiløse områder. Vi gir derfor støtte til transport fra slike områder og inn til kjørbar vei der sekkene blir hentet.

 

#irissalten

Mange av de vakre strendene vi har i Salten ligger som skjulte diamanter langs kysten.

Ikke bare skal vi verne om dem ved å rydde dem, vi skal vise dem frem i sosiale medier. Ta bilde av din favorittstrand, legg bildet ut på Instagram og tagg dem med #irissalten.

 

Vi kommer også til å poste på Facebook en etterlysning etter den fineste stranda i Salten. Fortell oss hvorfor du er så glad i din favorittstrand og hvor den ligger. Vi vil ha oversikt over alle strender i hele Salten og det beste bildet fra årets aksjon vil bli premiert med kr. 5000,-. I fjor var det 5. klasse ved Tverlandet skole som stakk av med den premien.

 På nettsiden vår skal vi ha en oversikt over hvilke strender som er ryddet, med antall sekker og hvem som har ryddet, så hjelp oss å melde inn strender, hvor mange sekker og hvem som har ryddet.