Gjenbruksuka er årets grønneste uke som har som mål å inspirere og oppfordre til en mer miljøvennlig og bærekraftig fremtid i hele Salten. Uka varer fra 15. - 25.september. Hele programmet til Gjenbruksuka finner du her: Program Gjenbruksuka i Salten

Vi i Iris skal arrangere litt for enhver smak, både for store og små og for næringslivet: Her finner du en oversikt over hvor du kan møte Iris under Gjenbruksuka - håper vi sees!
 

Åpen dag på miljøtorg med gratis konsert

Tidligere har vi arrangert åpen dag på avfallsanlegget vårt i Vikan. I forbindelse med Gjenbruksuka har vi bestemt oss for å ha ta en aldri så liten Salten-turné og holde åpen dag på fire av våre miljøtorg:

På denne åpne dagen kan dere oppleve konsert med Tonje Unstad og gjenbruksverksted med Walter fra Krapyla. Det blir rett og slett en kjempehyggelig ettermiddag på de fire torgene våre og vi gleder oss til å møte alle som tar seg turen.

Du kan også ta med deg en kubbe med melkekartonger med ditt navn på, og delta i Returkartonglotteriet. Brett seks kartonger og putt dem i en sjuende. Det trekkes tre vinnere på hvert av torgene som alle får en pengepremie.

Lurer du på hvordan du kildesorterer riktig på jobben?

Nå har du sjansen til å øke din kunnskap om kildesortering. Fredag 22.september arrangerer Retura Iris et webinar om kildesortering. Webinaret vil gi et godt grunnlag for å lykkes med en god kildesortering på jobb. Det vil også bli mulighet til å stille spørsmål under webinaret.

Webinaret varer fra 10:00 til 10:45 og er gratis. 
Det er åpent for alle å delta på webinaret.  

Lenke til Teams-møtet blir sendt ut torsdag 21.september.

Gi din mening om fremtidens tilbud for ombruk

I løpet av uka skal vi i Iris også arrangere dialogmøer i Gildeskål og Hamarøy. Målet med dialogmøtet er å få innsikt i hvilke forventninger og behov innbyggerne og næringslivet i Gildeskål og Hamaraøy har til ombrukstilbudet, og vårt holdningsskapende arbeid i lokalsamfunnet.
 

Arrangementene er åpne og gratis for alle.

Møtet i Gildeskål blir på Heimsjyen klokka 11:00 til 13:30 og møtet i Hamarøy er i Hamarøyhallen fra 13:00 til 15:30.

 

Ombruk av masser og byggevarer

Tre mennesker foran haug med trevirke

Retura Iris og Iris Produksjon inviterer til noen inspirerende timer om hvordan vi kan skape mer ombruk av byggevarer og masser. Arrangementet er på Kraft, senter for bærekraftig samfunnsutvikling i nord i Tolder Holmers vei 4 i Bodø mandag den 18.september.

Arrangementet om ombruk av masser starter klokka 08:00 og varer til omlag 11:30, da er det lunsj. Fra omlag 12:00 vi fatt på ombruk av byggevarer. Du kan gjerne delta på begge arrangement!

Det blir flere lærerike innlegg og en paneldebatt for å sette lys på temaet. Arrangementene er spesielt rettet mot bygge- og anleggsbransjen i Salten, men alle er velkomne til å delta og gjerne bidra med sine tanker og meninger.

Fristen for å melde seg på er fredag den 15.september klokka 10:00. Arrangementet er gratis, men vi ønsker å ha en oversikt over omtrent hvor mange som kommer.