Action nowBodø/Glimt har gjort seg internasjonalt bemerket for bærekraftarbeidet, og har tatt patent på "Action now".

Dette er ikke bare en stor idrettsprestasjon, som er lagt merke til langt utover landets grenser. Men det handler også om hvordan Glimt har endret hele organisasjonen og gjort seg sterkt bemerket for sitt bærekraftarbeid og satt «Action Now» på dagsorden.
 At New York Times og en rekke internasjonale publikasjoner har besøkt Glimt og Bodø for å få innblikk i hvorfor klubben er så suveren i norsk fotball, viser hvor stor prestasjonen er.
  Og så er det jo ekstra stas at Bodø/Glimt var det første nordnorske laget som ble cupmester i fotball i 1975, og nå 45 år senere blir de det første nordnorske laget som vinner serien!

Gi altIris er stolt bærekraftambassadør for Bodø/Glimt. Sammen gir vi alt for et bærekraftig fremtid. 

Internasjonalt

Iris gikk inn i et strategisk samarbeid med Bodø/Glimt i fjor. Som en stor samfunnsaktør i Salten skal vi lede an på veien mot bærekraftige valg når husholdninger og næringsliv skal sortere avfallet.
  Når Bodø/Glimt har rigget seg for å være en bærekraftig klubb og en samfunnsaktør som løfter fram FNs bærekraftmål gjennom fotballen, ønsker Iris å være med på laget og gjøre bærekraftsatsingen synlig i Norge, og at den snakkes om internasjonalt.
  - Og det er nettopp det som har skjedd nå i løpet av bare en sesong, sier daglig leder Harald Østbø i Iris Produksjon.

Publikum på AspmyraI fjor var publikum på plass på Aspmyra. I år har de fleste måtte nøye seg med å se Glimt-kampene på tv. 

Ikke restavfall

Iris-konsernet har bistått Bodø/Glimt med å bærekraftig drift og spesielt finne gode avfallsløsninger på alle lokasjoner i klubben. Dette arbeidet har skjedd i samarbeid med Retura Iris.
  - Solide avfallsløsninger er på plass. Ingen andre eliteserieklubber er, så langt vi vet, kommet like langt i arbeidet med å gjøre også avfallet mer bærekraftig slik at det kan gjenvinnes til nye produkter, sier daglig leder Anders Tverbakk i Retura Iris.
  - Når pandemien er over og Bodø/Glimt igjen kan fylle tribunene vil dette bli en merkbar forandring.

Fotballtilskuere

 

 

Patric Berg

Han har vært sentral på Glimts midtbane, og viktig i bærekraftarbeidet i Bodø/Glimt. Patric Berg har også gitt gode råd til innbyggerne i Salten om hva som skal til for å bli god - til å sortere avfallet. 

Fotballspiller

Rent vann

Det er svært viktig for Iris at samarbeidet er med på å synliggjøre hvordan flere Iris-selskaper, ikke bare de som er tett knyttet til avfall, kan løfte frem bærekraftmål.
  - Labora AS blir et naturlig Iris-selskap å trekke inn under bærekraftmålet om rent vann. Vårt selskap analyserer vannkvalitet og har stor kompetanse på dette området. Tilgang til rent vann er en selvfølge for oss i Norge, men det er viktig å kunne vise til at blant annet vi er med på å kvalitetssikre akkurat dette, sier daglig leder Karianne Jakobsen i Labora.
 

 

Marius Lode

Han har vært klippen i forsvaret til Glimt, men også Marius Lode er opptatt av bærekraft og at avfallet bli rett sortert. Han har gitt husholdninger og næringslivet i Salten gode råd om hva som skal til for å bli god - også på sortering. 

Fotballspiller

Action Now

Bodø/Glimt tar sikte på å være den første fotballklubbene i verden med fullt fokus på bærekraft, både på og utenfor banen. Det er blitt lagt merke til i jubel-sesongen.
  - Vi kunne ikke være stoltere og mer fornøyd enn i dag. At vi har fått med oss Iris som «bærekraftambassadør» gir klubbens satsing på bærekraft sterk kraft, var kommentaren fra daglig leder Frode Thomassen i Bodø/Glimt da avtalen mellom Iris og klubben ble inngått.
  Men først og fremst er det spillerne og trenerapparatet som har gitt «Action Now» kraft gjennom de fantastiske resultatene de har oppnådd i år. Den ene rekorden etter den andre er slettet gjennom sesongen. Vi bøyer oss i stolt i støvet og hyller våre historiske mestre!

Glimt-maskoten på Aspmyra. Glimtmaskoten "Putte" er en kjent og kjært innslag på Aspmyra under kampene.