Høres dette perfekt ut for gjengen din? Da er det bare å sette seg på bussen til Vikan søndag 4.september.

- Med over tusen besøkende på Åpen Dag i 2019, var dette absolutt noe vi ønsker å gjenta.Pandemien har satt en stopper for dette i to år, men nå kan altså alle komme å se hva som skjer med avfallet når det kommer til oss på Vikan, forteller markeds- og kommunikasjonssjef Pernille Devold Kolsing.

Aktiviteter for hele familien

Iris mener det er viktig at folk i Salten får se og oppleve hva som skjer med avfallet for at innsatsen de gjør nytter.

- Det er mange som lurer på hvordan resirkuleringen foregår i praksis, og etter et besøk hos oss er det enklere for både barn og voksne å forstå hvorfor sorteringen vi gjør hjemme er så viktig for prosessene videre, sier Kolsing engasjert.
 

Ta med en kartong - vinn 5000 kroner

Visste du at Returkartonglotteriet enda er i gang? Iris kjører et eget lotteri som trekkes på selve dagen. Tar du med deg en melkekartong med navn og nummer på, og leverer den ved inngangen, er du også med i trekning av tre premier á 5000 kroner.

Det er ikke bare sortering og avfall på agendaen:

- Vi får besøk av vårt datterselskap Labora, som kaller seg for “Detektiver i hvitt”. De tar med seg litt av laboratoriet på Rønvikleira slik at vi kan få prøvd oss  som bioingeniører. Gjenbruksgjengen, Miljøagentene og RE kommer, også blir det selvsagt både bilknusing og mulighet for å besøke kompostanlegget der matavfallet fra husholdningene i Salten blir til jord, fortsetter Kolsing.

Fire menn foran avfallsbilGjengen fra Iris og Retura Iris er klare for å ta imot barn og voksne på Åpen Dag på Vikan på søndag. F.v. Ragnar Røsnes, Robert Jakobsen, Arthur Jonassen og Steinar Larsen.

 

Gratis transport og konsert

I år som i 2019 settes det opp egne busser fra City Nord. Bussene er gratis for alle som vil besøke Vikan denne dagen. Bussrutene finner du her.

- Det er helt naturlig for oss å sette opp kollektivtransport når vi inviterer til Vikan. Vi er jo både opptatt av å bidra til mindre biltrafikk og utslipp, men også gi alle de som ikke har bil muligheten til å komme.

Det blir også egen scene med show fra barne-favorittene Kalle og Tralle.

- Det blir tre show, det første ved åpningen kl. 10.30, så kl. 12:00 og kl. 13.30. Det  blir sang, musikk og god stemning når Kalle og Tralle entrer scenen, sier Kolsing.

 

Kickstarter Gjenbruksuka Bodø

Åpen dag hos Iris på Vikan er starten på en hel uke med fokus på gjenbruk, resirkulering og bærekraft i Bodø. Helt frem til 10. september vil du finne arrangementer, installasjoner og tiltak rundt omkring i hele byen, som skal gjøre oss enda flinkere på nettopp – gjenbruk. Hele arrangementsrekka finner du på gjenbruksuka.no.

- Vi i prosjektgruppa har tatt initiativ til å samle så mange arrangementer som mulig inn under paraplyen til Gjenbruksuka, men det er folk og organisasjoner som står bak selve arrangementene. Slik som når Iris arrangerer Åpen Dag, arrangerer for eksempel Bodø Sentrumsforening garasjesalg i hele byen, det blir Dyrkefestival på Vågøynes gård og Iris skal ha et eget bruktmarked hele uka på Egna. Så her er det bare å lese seg opp på arrangementer på Facebook eller på gjenbruksuka.no, det skal være noe for enhver smak, avslutter Kolsing, som håper at så mange som mulig tar turen til Iris på Vikan på søndag.