Noe av det fineste vi vet om på Iris er når vi kan dele et skrotfunn med dere på Facebook. Vi er overveldet over responsen det har fått. 
At folk fra hele landet følger med på “Skrotfunn” på vår Facebook-side er også artig. 

Berget

Ett av skrotfunnene var en gammel gyngestol.  Mange vil hevde at den absolutt var overmoden for skrothaugen, men ansatte på miljøtorget på Vikan mente noe annet og berget den fra containeren. Dermed havnet den som Skrotfunn på Facebook-siden til Iris og den heldige vinneren ble Kjersti Svendsen på Ørnes.
 ‒ Jeg følger aktivt med hva Iris legger ut av «Skrotfunn» på Facebook. Hvis det er noe jeg kan pusse opp og kan bruke, melder jeg meg på i trekningen, sier den kreative bibliotekaren ved Meløy videregående skole.

Heldig vinner 

To ganger har Kjersti vært heldig og vunnet Skrotfunn. Først et gammelt skatoll som er blitt sparklet, malt, fått tapet i skuffene og nye knapper. Det ble et bruksmøbel som datteren Emma (11) har på sitt rom. Gyngestolen har også havnet på rommet til datteren.
 ‒ Stoffet var utslitt og armlenene preget av tidens tann. Den var derimot veldig god å sitte i, så jeg demonterte stolen. Jeg sydde nytt trekk av dongeristoff, pusset og malte treverket. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er fornøyd med resultatet, sier hun lett beskjedent.

Gjenbruk

Kjersti Svendsen er opptatt av gjenbruk og synes det er flott at Iris presenterer Skrotfunn på Facebook.
 ‒ Vi lever i et bruk og kast-samfunn der alt for mange verdifulle ting havner i avfallet. Hvis man er litt kreativ, kan man gjøre om gamle møbler til spesielle møbler som ingen har. Tror ikke det er så mange gyngestoler med dongeristoff, sier hun og smiler.

Bukser ble gardiner

Hun har ikke kjøpt en meter med stoff, men tar vare på utslitte bukser. Mange har hun også fått av gode kolleger. De er blitt til både kjøkkengardiner og stoff på kjøkkenstolene i tillegg til gyngestolen. Kjersti Svendsen er i godt selskap. For Skrotfunnene på Facebook er blitt en knallsuksess.
 ‒ Vi har vært oppe i 1500-1600 kommentarer på de mest populære skrotfunnene. Det er enormt mye, forteller kundekonsulent Vibeke Krane i Iris Salten.

Populært

På Miljøtorgene får vi stadig inn møbler og andre gjenstander som noen mener er skrot, eller at de av plasshensyn må kvitte seg med de. Siden vi begynte å legge ut Skrotfunn på Facebook har vi delt ut flere hundre gjenstander til ivrige deltakere.
 Iris setter stor pris på de tilbakemeldinger vi får fra heldige vinnere. Mange har sendt oss bilder etter at Skrotfunnene har vært gjennom en forvandling, slik som hos Kjersti Svendsen. Det er hyggelig å vise før og etter-bilder. Vi kan love alle om at vi vil fortsette å presentere nye Skrotfunn til glede for mange, for vi elsker når dere lar dem bli ny.