Mottak av fritidsbåt hos iris på Vikan.
Båten veies og Geir Løpsmark får bekreftelse på at den er levert hos Iris. 

- Jeg har hatt båten liggende i fire år bak huset. Den skulle egentlig repareres, men det er ikke lenger lønnsomt. Så nå har jeg bare ventet på at ordningen med mottak skulle tre i kraft. Tror kona blir veldig fornøyd med at den er havnet her hos dere, sier Løpsmark.

Skjema

Han hadde med seg ferdig utfylt skjema lastet ned fra hjemmesiden til Iris. Her fikk han påført bekreftelse fra Siri Einejord i Iris Produksjon og at båten er mottatt. I stedet for å betale 1000 kroner som restavfall, får Løpsmark nå 1000 kroner for å ha levert båten til Iris fra Miljødirektoratet. 
  - En flott ordning som jeg har ventet på.

Nasjonal

Den nye ordningen gjelder over hele landet. Iris tar imot båter inntil 15 fot på alle Miljøtorgene bortsett fra Miljøtorg Bodø ved City Nord. På Vikan og Fauske tas imot også båter mellom 15 fot og 49 fot.
  I tillegg til plastbåter kan man levere alle typer båter som trebåter, kanoer og kajakker. Aluminiumsbåter er ikke med i refusjonsordningen fra Miljødirektoratet, men Iris tar imot disse og betaler kunden ut fra gjeldende markedspris på aluminium. 

Her kan du lese mer om den nye ordningen.