I Fauske har Iris nå begynt å kjøre med en avfallsbil som har løftemekanismen på siden av bilen, i stedet for at det tømmes bak og inn i kammeret. Denne typen bil brukes også i Bodø.

Når dunken skal løftes opp og tømmes fra siden, må den plasseres med åpningen på lokket ut mot veien for at sjåførene skal klare å tømme dunken skikkelig. Men Joachim Rønning, som jobber som sjåfør på disse bilene, opplever om at det fortsatt er en god del dunker i Fauske som står feil vei.

Avfallsdunk


Følg pila

- Jeg skjønner at det ikke alltid er lett å få med seg at det er kommet en endring. Deet vi har gjort for å forklare dette er at det er klistret en lapp på lokket til dunken med en pil som viser hvordan dunken skal plasseres mot veien, forklarer Rønning.

- Har du fått en pil på dunklokket så håper vi du kan endre vanen din og begynne å sette dunken med lokk-åpningen mot vei. Det utgjør en stor forskjell i arbeidshverdagen til våre sjåfører fordi de nå må ut av bilen og snu veldig mange dunker, og det gjør at de bruker lengre tid på å tømme, avslutter han.