Dame foran pc-skjermDriftsleder for kundesenteret Britt Skjelvan vil at flere kunder laster ned Iris-appen for å få tømmeplanen på mobilen.

- Vi jobber kontinuerlig med å optimalisere kjørerutene for å drive mer bærekraftig. Det betyr et en god del husholdninger har fått nye hentedager i 2020, sier Furnes.
  - At Hamarøy kommune har fått 1000 flere innbyggere fra 1. januar får betydning for både nye og gamle innbyggere. Her er det meste av hentedager lagt om. Vi har også gjort betydelige endringer på rutene våre i Steigen for at vi skal kunne kjøre smartere.  Det er derfor viktig at alle studerer tømmeplanen for 2020 nøye, slik at dunkene blir satt ut i henhold til den nye planen.
  Nye kunder i Hamarøy har fått utdelt en ekstra dunk med grønt lokk til oppsamling av glassemballasje og hermetikkbokser. Denne fraksjonen var det ikke innsamling av i gamle Tysfjord kommune.

Fauske, Meløy og Bodø

I Fauske er det gjort endringer på tømmedagene i Holtan-området og i det nyeste byggefeltet i Hauan. I Meløy er det gjort endringer i området fra Reipå og nordover.
  - Vi er har også gjort noen justeringer for beboerne ved VatnVatnet i Bodø og Steinvollveien i Hopen. Men ellers er tømmedagene som tidligere, sier Furnes.

Kun for tre måneder

Det er stadig færre som ønsker tømmeplanen tilsendt på papir. De fleste orienterer seg på nett eller ved bruk av Iris-appen.
  - For første gang har vi sendt ut tømmeplan kun for de tre første månedene. Dette fordi vi vil ha mulighet til å gjøre endringer i løpet av året uten at det skaper problemer for kundene våre, sier driftsleder Britt Skjelvan for kundesenteret i Iris.
  -  Det betyr at alle som mottar tømmeplanen på papir må ta kontakt med oss hvis de ønsker ny plan tilsendt for neste periode.

Last ned Iris-appen

På hjemmesiden til Iris kan man søke opp tømmeplanen for ønsket adresse.
 - Det er viktig at man skriver inn adressen i feltet og bruker litt tid, for systemet skal lete igjennom 25.000 ulike tømmeplaner. Adressene vil automatisk komme opp under. Ellers oppfordrer vi alle som ikke har lastet ned Iris-appen på smarttelefonen om å gjøre det.  I appen oppdateres tømmeplanen automatisk og her kan man legge inn varsel på telefonen, slik at man får beskjed om å sette fram dunken på det tidspunktet man ønsker, sier Skjelvan.
  Siden Iris lanserte den nye appen har vel 28.000 personer lastet den ned.
  - Det er et tall vi er meget godt fornøyd med, men vi vil ha enda flere over på app. Det vil gjøre det enklere både for kundene og oss på kundesenteret, Skjelvan.