Siden oppstarten av traineeprogrammet Trainee Salten har Iris hatt unge, nyutdannede mennesker plassert i ulike selskaper i konsernet for å kunne tilby dem en spennende start på arbeidslivet etter endt studie og sikret en god utvikling av Iris.

Les mer om Trainee Salten

Denne høsten er det Kristina Naasen Hellesnes og Lars Østbyhaug som er klar for å starte opp og ta fatt på ulike prosjekter i Iris.
 

En bransje som virker gøy

- Jeg ser på det som en god mulighet til å få innsikt i det grønne skiftet, det er en frase jeg har hørt mye gjennom studietiden, og Iris er et bra sted å få lære mer og ta del i nettopp dette, sier Lars Østbyhaug.

Lars er utdannet siviløkonom ved Nord Universitet og skal jobbe i administrasjonen til Retura Iris. Selskapet tilbyr avfallsløsninger til næringslivet i Salten. Han skal blant annet bistå med å videreutvikle fagsystemet som de bruker for optimalisering av drift og transport. 

- Dette fremstår som en gøy bransje å være i, og jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Retura Iris og bidra inn der, sier han.
 

Et bredt spekter med oppgaver
 

Kristina, som opprinnelig kommer fra Bergen, hadde aldri vært i Bodø før. Nå er hun på plass hos Iris Produksjon AS. Hun har en sivilingeniørgrad innen industriell kjemi og bioteknologi. I to år fremover skal hun bistå i flere av prosjektene som er knyttet til behandling og gjenvinning av avfallet som kjøres inn til Vikan.

Kristina skrev masteroppgave om resirkulering av plast ved hjelp  av enzymer, og har dermed en spennende kompetanse med i sekken.

- Jeg har vel egentlig ingen forhold til bransjen til nå, bortsett fra masteroppgaven og det at man sorterer avfallet hjemme. Nå skal jeg kobles på flere ulike prosjekter og får et bredt spekter med oppgaver. Jeg ser frem til to lærerike år på Iris, sier hun.


- Flinke folk

Iris har vært en medlemsbedrift i Trainee Salten helt siden programmet ble etablert og hele 19 trainee-er har vært utplassert i konsernet i denne perioden.

- Trainee Salten tilbyr konsernet vårt flinke folk som vi har hatt stor nytte av. Noen har vært del av den generelle driften og administrasjonen, og andre har fått ansvaret for svært spesifikke prosjekter. Alt avhenger av hva slags kompetanse selskapene i konsernet har bruk for når søknadsbunken er klar og hvilke hoder som befinner seg i denne bunken, forklarer leder for kommunikasjon og marked, Pernille Devold Kolsing, som selv har vært en del av programmet.

I år er det 11 trainee-er som skal plasseres i ulke bedrifter i hele Salten gjennom programmet.

- Det å kunne legge tilrette for at nyutdannede, unge mennesker har et spennende arbeidstilbud i regionen vår er det viktig for oss å kunne bidra til, avslutter Pernille.