Einar avdukingEinar Norum fjerner presenningen av skulpturen.

Han er ikke som andre Einar. Men på Miljøtorget har han i kontroll med både mottak, sortering og papp-pressing. Og her blir han respektert for jobben han gjør. Kundene vet de kan stole på han og spør ofte om sorterings-råd.

Utført

Men nå er det den store skulpturen til Bordalo II det handler om. Einar har vært klar en god stund nå. Vi venter bare på at lokalbefolkningen på Reipå skal komme. Og det gjør de, for de vil overvære avdukingen og ta skulpturen i nærmere øyesyn.  
  Med litt hjelp av sjefen Geir Selstad fjernes presenningen. Einar smiler bredt. Oppdraget er utført og Reipå har fått sin Bordalo II-skulptur, laget av avfall.

Avduking på ReipåAvdukingen samlen en god del personer på miljøtorrgte på Reipå. 
 

Lang erfaring

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Både små og store ville vite hva den egentlig er laget av.
  - Se der en hjelm er blitt til øye. Det går an å se inni den, men der er det ingen ting. Hva skal den hete? Hvilket dyr er det?
  Einar synes også den er flott og er glad for at det var akkurat han som fikk æren av å avduke den. For det er faktisk han som har lengst erfaring på miljøtorget på Reipå.
  I ti år har Iris hatt et formelt samarbeid med Arbeidstreningssenteret, som gjør at Einar kan jobbe på miljøtorget. Men lenge før det tok han avstikkere hit, noen ganger med avfall, men mest fordi han vil arbeide her.

Avduking ReipåBarna syntes skulpturen til Bordalo II var flott og ville ta den nærmere i øyesyn.
 

Trives

- Jeg trives veldig godt her, sier Einar.
  Kollegene forteller om en pliktoppfyllende arbeider som du kan stille klokka etter. Han er arbeidsom og holder orden.
  - Han har utviklet seg enormt både sosialt og det å mester ting i hverdagen, forteller mor Signe Norum og attføringsleder på Meløy Arbeidstreningssenter Astrid Sollie.
 De sender begge en takk til Odd Arne Stormo, som i sin tid tok imot Einar da han hadde ansvaret på Miljøtorget.

Kake og barnKake og brus i mottakshallen på Reipå hører med når Iris markerer 25 år med skulpturavduking.

Stolt

Avdukingen er over og Einar har for lengst fått seg jubileumskake sammen med små og store besøkende, men stiller gjerne opp for fotografen igjen foran skulpturen.
  Høstsola er i ferd med å forsvinner bak fjellet og dagen går mot slutten.
  I morgen venter en ny dag. Også for Einar, som alltid vil huske at det var akkurat han som avduket kunstverket på miljøtorget på Reipå.

EinarEinar Norum gjennomførte avdukingen med stolthet.