Vinnere av Filmfest 2019 i kategori Miljøfilm. 10. klassinger fra Rognan Ungdomsskole10. klassingene ved Rognan ungdomsskole, Odin André Beiermann Kjellbakk, Ramona Jensen, Maylén Bergh, Max Felix Eriksen Storteig, Henrik Olsen, Silje Kristensen og Fredrik Eliassen kunne ta imot prisen som beste Miljøfilm av administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris. Foto: Bjørn Erik Olsen

 

- Vi er utrolig stolte over prisen og kan forsikre Iris og alle andre at vi er ikke som Onti Jompa i filmen, men knallgode på kildesortering hele gjengen, sier hovedrolleinnehaver Odin André Beiermann Kjellbakk.
  Han spiller en skikkelig antisorterer i filmen som må på treningsleir for å bli en god kildesorterer, og selv etter et opphold her glipper det for Onti.

Juryens begrunnelse

I juryens begrunnelse heter det at filmen har en særdeles original idé. Den er morsom og har høy teknisk kvalitet med gode skuespillerprestasjoner.
  Den setter fokus på det viktigste tiltaket for å bidra til en sirkulær økonomi, nemlig reduksjon av restavfallet.
  Når vi i Iris har satt oss et mål om at hele 65 prosent av avfallet innen 2020 skal bli til nye produkter, er det motiverende å se at vi har med oss ungdommen på laget.

 

 

Filmfestgalla

- Jeg er utrolig imponert over ungdommene og de kreative filmene de har laget, sa administrerende direktør Leif Magne Hjelseng etter prisutdelingen på gårsdagens filmfestgalla i Bodø. Her var 1000 10. klassinger fra hele regionen samlet i festantrekk for å motta heder og ære.
  - Når vi i Iris har ansvaret for både juryering og pengepremie på 10.000 kroner for beste miljøfilm, er det fordi vå ønsker å stimulere ungdommene til å sette fokus på miljøet i filmproduksjonen. Og da spesielt kildesortering og vise at avfall er en ressurs som brukes i produksjon av nye produkter. Filmen «Kronisk forsøpling» er et fantastisk bidrag.

Vi i Iris oppfordrer alle til ikke være som Onti Jompa, men foretar en skikkelig resirkulering av avfallet ved å kildesortere det. 

Beste skuespiller

Odin vant ikke bare pris sammen med sine seks medelever i filmgruppa på Rognan ungdomsskole, han fikk også prisen for beste mannlige hovedrolle. Han høstet mange lovord fra juryen som blant annet sier:
  «Et av de mest vellykkede eksemplene av komedieskuespill i filmfestens historie gir årets beste mannlige skuespiller. Vår vinner viser både den rette timingen og bygger en flott og unik karakter over filmens spilletid».
  - Etter en slik tilbakemelding blir det vel skuespilleryrket på deg Odin?
  - Det er jo veldig hyggelig å få en slik tilbakemelding. Jeg vet faktisk ikke hva jeg skal satse på, så man vet aldri, kanskje det blir skuespiller. Det har uansett vært veldig artig å lage filmen. Vi har vært en utrolig fin gjeng som har jobbet godt sammen helt fra vi startet planleggingen til filmen var ferdig.