Mann på miljøtorgBernt Karlsen er på plass på miljøtorget i Bodø, men ikke riktig like hjelpsom som før. 

- Våre ansatte gjør en kjempejobb for å håndtere avfallsmengdene i Salten i den vanskelige situasjonen vi er i. Vi har ingen planer om å stenge miljøtorgene. Folk skal få levere sitt avfall hos oss. Men det er viktig at alle som er i karantene, har symptomer på smitte eller har vært i kontakt med smittede personer holder seg hjemme og ikke smitter våre ansatte. For vi er i en sårbar situasjon nå, sier administrerende direktør Leif Magne Hjelseng i Iris Salten.

HOLDER AVSTAND

Iris-ansatte er nøkkelpersonell som har en viktig samfunnsoppgave. Internt i organisasjonen er det innført strengere regler enn normalt.
  - Blant annet kan vi ikke være like hjelpsomme på miljøtorgene og yte den service våre medarbeidere er kjent for. Det viktigste nå er at våre ansatte ikke blir smittet, samtidig som folk kan kvitte seg med avfallet. Og det legger vi til rette for, sier Hjelseng.

KVELDSSKIFT

Samtidig med at miljøtorgene holder åpent går all tømming av avfall hos husholdningene i Salten og næringskundene til Retura Iris etter oppsatt plan.
  - Vi har en del utfordringer med materiell som gjør at vi for noen områder må kjøre to skift og dermed tømme enkelte områder på ettermiddag og kveld. Men bortsett fra det går alt som normalt ute på veiene. Og her gjøres det også en solid innsats av sjåførene. Det er mange som heies på i den situasjonen vi er i nå. Blant andre helsepersonell. Publikum må gjerne vinke til sjåførene våre og gi de den annerkjennelse de fortjener.

HJEMMEKONTOR

- Vi vurderer selvfølgelig situasjonen fortløpende fra dag til dag og er klar til å gjøre endringer hvis vi må det. Første prioritet er henting av avfall hos husholdningene og næringsliv. Hvis vi må omprioritere personell så har vi planene klare. Men så langt er det ingen ting som tyder på det, sier Hjelseng.
  Også i Iris er det mange som har hjemmekontor. Hele kundesenteret er fysisk flyttet fra Vikan og hjem til den enkelte der alle telefoner blir besvart.  Det er derfor ikke mulig å møte fysisk opp på kundesenteret på Vikan nå.
  - Vi er opptatt av å holde driften på et forsvarlig nivå slik at vi kan håndtere renovasjonen i Salten og samtidig unngå at våre medarbeidere blir satt ut av korona-viruset, sier Hjelseng.