Innspilling av værfilmDeadline Media, som har laget filmen, tok i bruk ulike effekter under innspillingen.

-Selv om det måtte litt spesialeffekter til, er det ikke mye som skiller den fiktive actontraileren fra virkeligheten til renovatørene i Iris når det stormer som verst i Salten, forteller kommunikasjonsansvarlig Arnt E. Pedersen.

Vi hedrer de ansatte

- Uten pågangsmotet til renovatørene våre hadde mye stoppet opp i vintermånedene, og vi ønsker at folk skal få forståelse for at vi virkelig gjør vårt ytterste for at dunkene skal bli tømt, fortsetter han.
  Været i Salten kan være lunefullt, og med glatte veier og dårlig sikt er det klart at tømmingen kan bli forsinket når det står på. Men de som jobber i Iris-konsernet, og som har ansvaret for at dunkene blir tømt, strekker seg langt for å fullføre rutene sine.

Barske sjåførerGeir Stenmark og Hallvard Kristensen under innspillingen av filmen.

 

Hollywood neste?

Hallvard Kristensen og Geir Stenmark er hovedrolleinnehaverne som til daglig opplever utfordringene været kan by på.
  - Det var jo absolutt en ny opplevelse, men tror jeg holder meg til renovatørbransjen enn så lenge, ler Stenmark.
  Siden filmen ble produsert på den første vindstille dagen “i manns minne” på Ilstad, ble det tatt i bruk vindkanoner for å få opp “trøkket” på været.
  - Men det betyr ikke at den er misvisende. At “dunken skal tømmes” står jeg 100 prosent inne for, men i hardt vær kan det være utfordrende og medføre fare for liv og helse, og det håper vi at folk har forståelse for, sier Kristensen.
  Jill-Torun Mortensen og arbeidsleder Runar Horn i Iris Service gjorde også en flott jobb i filmproduksjonen, som ble utført av det lokale filmproduksjonsselskapet Deadline Media og Film AS.

 

Klikk her og se filmen.

Iris Salten 25 år

Iris Salten feirer 25 årsjubileum i år, og derfor passet det ekstra bra å lage denne hyllesten nå.
  - Iris kommer godt ut på kundeundersøkelsene våre, og Miljøtorg Bodø vant i fjor Opplyst sin Servicepris. Det er klart at våre ansatte spiller en avgjørende rolle i dette, og det er vi svært takknemlige for.
  - Vi har dessverre en periode bak oss på seks dager hvor vi ikke har fått tømt dunkene i distriktet på grunn av konkurs hos entreprenør. Når vi nå er tilbake på veien igjen er hverdagsheltene våre i full gang med å tømme dunker. Også her strekker de seg langt for å få utført jobben, avslutter Pedersen.  

Iris på veienSjåførene til Iris er på veien for å tømme 1,8 millioner dunker hvert år.