Vi har samlet noen 17-mai-tips som kan bidra til et litt mer miljøvennlig nasjonaldag. 
 

Gjenbruk

Bruk det som er mulig å ta frem fra i fjor, sløyfer, flagg, horn og diverse bordpynt. Mye av den typiske 17-mai-pynten kan gjenbrukes over flere år, som for eksempel løpere, lysmansjetter, duker og pyntebånd. 

Begrens engangsartiklene

Vi skjønner at det kan være vanskelig å unngå engangsartikler på selveste 17.mai, men det er mulig å begrense omfanget. Med god planlegging er det mulig å redusere, og i noen tilfeller droppe engangsartikler helt. Kan sugerør i stål være et alternativ? Eller kopper og fat i porselen? Har du ikke nok er det kanskje mulig å høre med venner eller familie i forkant.

Ikke glem kildesorteringen

Har du invitert på 17.mai-frokost, eller til festmiddag? Ikke glem det gode systemet for kildesortering som mest sannsynlig eksisterer allerede. Det er mye som kan kildesorteres, servietter, pant, glassflasker, is-papiret, plastemballasje til pølser, grønnsaker, kaker og kjeks!

Unngå matsvinn

Mengden matsvinn er på vei ned, men hvordan kan vi redusere det enda mer? Nesten 20-30 prosent av all mat som produseres kastes. Vær nøye med innkjøp av mat og spar på det som eventuelt ikke blir spist opp. Hvorfor ikke ha restefest dagen etterpå?

Skulle du likevel kjøpe inn engangsartikler så hjelper vi deg med kildesorteringen:

engangskopper
Engangskopper i papp er restavfall. 

17.mai serviett og engangskopp
Servietter med matsøl er matavfall.

 17.mai sugerør
Brukte papirsugerør er også restavfall. 

engangsfat og telys
Engangsfat i papp er restavfall, og det samme gjelder koppen til telysene. 

 

Ha en strålende 17.mai!