For å redusere både papirforbruket og kostnadene vil det i 2018 koste 45 kroner å få faktura fra Iris i postkassen. Skal du unngå fakturagebyr må du derfor tegne eFaktura- eller AvtaleGiro-avtale med banken din.
  ‒ Vi ønsker å bli enda mer miljøvennlige og har derfor et klart mål om å redusere utsending av faktura på papir i posten, sier økonomisjef Bjørn Ove Moum i Iris Salten.
  ‒ Klarer vi det, vil det også redusere kostnadene våre totalt, siden det er langt dyrere å sende regning i posten enn som eFaktura til nettbanken.

Slik gjør du det

Om du ønsker å tegne avtale om eFaktura før neste faktura kommer, er det bare å logge inn i nettbanken og finne frem til siden AvtaleGiro og eFaktura.
 • Klikk på «Meld inn ny avtale».
 • I feltet «Søk etter ønsket betalingsmottaker» skriver du inn Iris Salten.
 • Klikk på AvtaleGiro eller eFaktura. Du kan også velge Avtalegiro med eFaktura. Da vil du få en faktura i nettbanken din, men betalingen skjer automatisk.

I registreringen får du bruk for eFaktura-referansen, som du finner på siste faktura du har betalt.

For dere som ikke har nettbank og ikke har tegnet AvtaleGiro-avtale med banken, er det bare å ta kontakt med banken din, så ordner de AvtaleGiro om du ønsker det.
Inngå avtale med banken din allerede i dag, så får du neste faktura fra Iris rett i nettbanken din og slipper ekstra gebyr.

Sender ikke ut papirvarsel

Iris Salten har tidligere sendt ut varsel i posten til alle som betaler faktura med AvtaleGiro.
 ‒ På fakturaen har det stått xxxx i stedet for beløpet. I framtiden vil vi varsle på en enklere, billigere og ikke minst langt miljøvennlig måte ved at kundene får informasjon på kontoutskriften før betalingen skal skje, sier Moum.

Iris har nesten 13.000 kunder som får papirfaktura i posten to ganger i året. Disse vil altså neste år få et ekstra gebyr på 45 kroner per faktura.
 ‒ Det er veldig enkelt å spare 90 kroner ved å hjelp av noen tastetrykk i nettbanken.